Zoek
Sluit dit zoekvak.

SEB board – Het allround SUP Board van Nederlandse bodem

SEB board – Het allround SUP Board van Nederlandse bodem

Of je nu over de zachte golven van de Noordzee gaat, over stille meren glijdt, of de Nederlandse rivier nastreeft, de zoektocht naar het perfecte Stand Up Paddle (SUP) board om heerlijk te kunnen suppen is eindeloos. Maar vandaag ga ik het hebben over een board dat beweert alles aan te kunnen: het Allround SUP board van het merk SEB. Leuk detail. Het is Nederlands en het design is echt heel erg tof!

Supboard van SEB

SEB beschikt over verschillende supboards, van allround, allround pro en avantage. De avantage is extra stabiel en ideaal voor ouders met (kleine) kinderen om samen te suppen. In dit artikel behandelen we de allround versie van de SEB boards. Ik testte hiervoor de SEB SUP Grey – Neon Pink – SUP board. Een complete (opblaasbare) set voor allround gebruik.

Wat maakt een SUP board “allround”?

Voor de nieuwkomers, een allround SUP board is ontworpen om veelzijdig te zijn. Het is perfect voor beginners die verschillende wateromstandigheden willen verkennen en is over het algemeen erg stabiel. Deze boards hebben een ronde neus en staart, wat bijdraagt aan hun veelzijdigheid. Zo kun je op het subboard van SEB suppen, uiteraard ;). Maar met een kajakzitje tover je deze SUP in een handomdraai om in een kajak. Ideaal! Zeker met kleine kinderen.

Eerste indrukken

Bij het uitpakken valt meteen de kwaliteit van het materiaal op. Het voelt stevig, duurzaam en is afgewerkt met een anti-slip dekpad. En hoewel het esthetisch is vormgegeven, ziet het er ook uit als een board dat tegen een stootje kan. De kleuren en het design vallen gelijk op. Ik vind het board gewoon heel erg mooi. En met 3 dochters in huis is roze altijd the way too go hier. Het gewicht van het board is 8.5kg wat dus prima is om mee te nemen en te dragen. De bijgeleverde rugzak past alles netjes in. Het board is 3.20m lang en 81cm breed. Dat maakt het super stabiel en met een gewicht tot 140kg is gewicht eigenlijk nooit een probleem.

Mijn eerdere SUP board was een stukje kleiner en smaller en ondanks dat ik er zelf aardig mee weg kwam, zag ik bijvoorbeeld bij mijn man of mensen die iets zwaarder zijn dat het lastig is. Het board zakte al snel wat weg in het water. Een iets groter board is dus niet alleen stabieler, maar ook geschikt voor een grotere doelgroep.

SEB Board – Op het water

Het echte testmoment! Eenmaal op het water toont het Allround SUP board zijn ware aard:

  1. Stabiliteit: Dit board wankelt niet snel, wat geweldig is voor beginners die hun evenwicht nog vinden. Maar ook heerlijk is voor als je gewoon rustig wilt suppen, van de omgeving wilt genieten of voor een social sup vaart wilt gaan. Ander groot voordeel, als je gaat suppen in de winter is het wel zo fijn dat het board goed stabiel is.
  2. Manoeuvreerbaarheid: Dankzij de ronde vorm was het wenden en draaien een fluitje van een cent.
  3. Snelheid: Hoewel het misschien niet het snelste board op de markt is, heeft het toch een respectabele snelheid, wat perfect is voor een ontspannen peddelsessie.
  4. Hoogte: Dit sup board is een stukje hoger dan mijn eerdere sup board. Vooral als je gaat zitten, met kinderen bent of er wat meer golfslag is, is dit echt ideaal. Je blijft beter droog, ook een groot voordeel bij kouder weer dus.

Tip: Door de stabiliteit van dit board is het ook uitermate geschikt voor SUP Yoga of voor suppen in de winter.

Extra’s en Accessoires

Dit board wordt compleet geleverd:

  • Een verstelbare peddel die comfortabel in de hand ligt.
  • Een stevige leash, essentieel voor veiligheid.
  • En een draagtas voor gemakkelijk transport. Geen kleine tas overigens, maar een grote. Zodat je niet 10x opnieuw hoeft te vouwen voordat het board in de tas past.
  • Een pomp om het board overal te kunnen oppompen.
  • Reparatieset en vin. De vin zorgt voor de stabiliteit en klik je er zo op. De reparatieset hoop ik nooit nodig te hebben.

SEB Board – deze wil je!

SEB Kinderdijk suppenHet Allround SUP board heeft de veelzijdigheid die het belooft. Het is het perfecte board voor iedereen die de wereld van het SUP’en wil betreden en voor degenen die een betrouwbaar board willen dat zich in verschillende omstandigheden staande houdt. Een Nederlands merk met een super hip design.

Of je nu de zonsondergang op een rustig meer wilt volgen, of je technieken op ruwer water wilt aanscherpen, dit board zal je niet teleurstellen. En met de looks steel je zeker de show ;).

Je koopt het board onder andere bij Bol.com of op de website van SEB Watersports zelf.

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *