Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veel gestelde vragen – trainingsschema zwemmen

Veel gestelde vragen – trainingsschema zwemmen

Op deze pagina helpen we je met de meest gestelde vragen rondom het trainingsschema zwemmen. De vragen zijn opgedeeld in vragen vooraf. En vragen die zwemmers hebben gesteld tijdens het uitvoeren van de trainingen. 

Veel gestelde vragen voor de start

Ja. Zodra het product is besteld en betaald, ontvang je automatisch alle zwemschema's in je inbox. Er zit een downloadlink in je 'bestelling voltooid' email. Daarin kun je het PDF bestand downloaden met daarin alle informatie en schema's. In dat document zit ook de link naar een pagina op de website met daarop achtergrond informatie en fotomateriaal en tips voor video's om te bekijken als het gaat om specifieke techniek oefeningen.

Zoomers, snorkel en plankje worden gebruikt als hulpmiddelen binnen de zwemschema's.

Je kunt deze eenvoudig online bestellen bij Decathlon.

Of

Ben jij fan van arena artikelen of wil je graag iets proberen? Met de code ‘MELISSA2024’ krijg je 10% korting in de webshop van arena: ga hiervoor naar www.arenabenelux.nl

 
Je kunt de schema's gewoon printen en langs de badrand leggen. Er zijn eigenlijk twee manieren. Of je neemt het zwemschema van die dag mee in een insteekhoesje en legt hem op de kant. Of je plakt het papiertje zo op de muur. Eerst helemaal nat maken onderwater en dan ophangen. Werkt prima voor 1 sessie. Daarna blijft er uiteraard niets meer van over.

Op dit moment bieden we twee soorten aan:

De schema's richten zich respectievelijk tot 500m non stop borstcrawl zwemmen en de andere op 1000m non-stop borstcrawl zwemmen. Kom je net uit een zwemcursus? En ben je nog beginner dan raden we het trainingsschema voor beginners aan. Kun je al wat banen borstcrawl zwemmen en ben je op zoek naar de volgende stap of train je bijvoorbeeld voor een kwart triathlon? Dan kun je beter kiezen voor het medium trainingsschema die je helpt tot 1000m non stop borstcrawl. 

Trainingsschema zwemmen, vragen tijdens de schema's

De rust is gericht op het verbeteren van de conditionele inhoud. Als je de rust vergroot gaat het effect daarvan weg. Het beste is dus om je te houden aan de voorgeschreven rust.

Mocht het echt niet lukken, dan is de oplossing op zoek te gaan naar balans. De ene keer iets vermoeider de set zwemmen waarbij doel ligt op de conditionele inhoud en niet op techniek en de andere keer kun je meer rust pakken om die techniek sterk te houden.

Eventuele extra tip is om ervoor te zorgen dat techniek sterk blijft is met zoomers of snorkel zwemmen ipv hele slag. Op deze manier voelt het minder zwaar.

De rust na de kernen is op eigen inzicht. De rust in de kern staat aangegeven.  Iets meer rust na een regel is niet zo erg maar voor het beste resultaat (conditionele inhoud) is zoals omschreven het beste

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.