Vindt jij het ook lastig om conditie op te bouwen in zwemmen? Weet je vaak niet wat te doen in het zwembad behalve de standaard baantjes? Zou je wat meer afwisseling willen in het zwemmen? Heb je niet de mogelijkheid of de middelen om regelmatig zwemtrainingen te volgen, maar zou je wel graag meer vooruit gaan?

Zwemschema’s helpen je om conditie op te bouwen in het zwemmen en vooral voor de afwisseling. Doelloos baantjes zwemmen is verleden tijd. Zo wordt banen zwemmen een stuk leuker (en efficiënter). Om jou ook te helpen met het zwemmen deel ik af en toe 1 van mijn zwemschema’s. Het valt namelijk niet altijd mee om zelf een goed zwemschema te maken of te bedenken.

Sinds januari 2019 train ik wekelijks met mijn eigen op maat gemaakte zwemschema’s. Omdat ik veel vragen over het zwemmen over zwemschema’s krijg deel ik onderstaand enkele van mijn eigen zwemschema’s. Gewoon ter afwisseling van je eigen zwemmen en ter inspiratie. 

Wil je altijd zwemmen met zwemschema’s? 

Kijk dan eens op de website van de KNZB – MijnZwemcoach. Hier kun je voor een klein bedrag per jaar onbeperkt toegang krijgen tot zwemschema’s richting verschillende doelen. Ideaal als je wat afwisseling zoekt in het zwemmen en graag meer progressie wilt boeken.