Vindt jij het ook lastig om conditie op te bouwen in zwemmen? Weet je vaak niet wat te doen in het zwembad behalve de standaard baantjes? Zou je wat meer afwisseling willen in het zwemmen? Heb je niet de mogelijkheid of de middelen om regelmatig zwemtrainingen te volgen, maar zou je wel graag meer vooruit gaan?

Zwemschema’s helpen je om conditie op te bouwen in het zwemmen en vooral voor de afwisseling. Doelloos baantjes zwemmen is verleden tijd. Zo wordt banen zwemmen een stuk leuker (en efficiënter). Om jou ook te helpen met het zwemmen deel ik af en toe 1 van mijn zwemschema’s. Het valt namelijk niet altijd mee om zelf een goed zwemschema te maken of te bedenken.

Sinds januari 2019 train ik wekelijks met mijn eigen op maat gemaakte zwemschema’s. Omdat ik veel vragen over het zwemmen over zwemschema’s krijg deel ik onderstaand enkele van mijn eigen zwemschema’s (uit de periode toen ik net startte): 

* Note: bovenstaande zwemschema’s zijn persoonlijke zwemschema’s voor mij op maat gemaakt. Ze dienen enkel als inspiratie.

Wil je meer zwemschema inspiratie? 

Omdat zwemschema’s delen heel erg persoonlijk is, is het lastig om zwemschema’s te delen die ook precies passen bij jouw interesses en zwemniveau. Om toch wat meer te delen en je te laten ervaren hoeveel afwisseling er mogelijk is binnen het zwemmen heb ik de ‘zwemspiratie’ gemaakt. Inspiratie over verschillende sets, binnen borstcrawl zwemmen, zwemtechniek, maar ook vlinderslag, benen trainen en starten en keren. 

Door je hieronder in te schrijven ontvang je gratis de ‘zwemspiratie’. 

Ontvang zwemspiratie

* indicates required

(Door in te schrijven houden we je ook in de toekomst op de hoogte van zwemtips en inspiratie, je kunt je ook altijd weer uitschrijven)

Wil je zelf zwemmen met een zwemschema? 

Kijk dan eens op de website van de KNZB – MijnZwemcoach. Hier kun je voor een klein bedrag per jaar onbeperkt toegang krijgen tot zwemschema’s richting verschillende doelen. Ideaal als je wat afwisseling zoekt in het zwemmen en graag meer progressie wilt boeken.