Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zwemparachute – Weerstandstraining zwemmen

Zwemparachute – Weerstandstraining zwemmen

Wil je meer aan je kracht werken in het zwemmen. Dan is weerstandstraining in het zwembad ideaal. Denk bijvoorbeeld aan het zwemmen met zwempaddles (link). Maar los van de paddles zijn er nog andere zwemmaterialen op de markt die de weerstand in het zwemmen flink kunnen verhogen waardoor je meer kracht kunt ontwikkelen.

Techniek op 1

Allereerst. Zoals met alle weerstandstraining geldt in het zwembad. Techniek gaat voor. Als je nog helemaal aan het begin staat met zwemmen, start dan niet met weerstandstraining. De meeste rendement haal je uit een goede techniek. Hier ligt dan ook echt de basis. Pas als je techniek goed is kun je aan de slag met weerstandstraining.

Zwemparachute – waarom is het handig?

De zwemparachute is bedacht om de weerstand in het zwemmen te verhogen. Het verhoogt je vermogen en uithouding in het zwemmen. Zoals de naam al zegt is het een kleine parachute die je achter je aan sleept. Door middel van een riem maak je een band vast om je middel. En daarachter loopt een koord met op het einde een parachute. Afhankelijk van de weerstand kies je een grotere of kleinere parachute. Als je gaat zwemmen pakt de parachute water, wat de weerstand in het zwemmen verhoogt. Je moet dus meer kracht zetten om vooruit te komen.

Nabaiji Zwemparachute

ZwemparachuteZelf heb ik de zwemparachute van Decathlon. Voor € 9,99 (peildatum februari 2020) een goedkoop hulpmiddel om toe te voegen aan de zwemcollectie. Het bevat 3 verschillende formaten parachutes (al kreeg ik er van de kleinste maten ieder 2, geen idee of dit zo hoort of een foutje was). Ik heb dus 2 kleine parachutes, 2 middel en 1 grote in het zakje gekregen. Je klikt ze eenvoudig aan het koord dat aan je riem bevestigd zit. Simpeler kan niet.
Voordelen

  • De riem om je middel is verstelbaar. Zelf ben ik vrij smal en ik kan de riem toch goed strak doen. Dit in tegenstelling tot andere merken waar de riem niet klein genoeg gemaakt kan worden.
  • Met de verschillende formaten van de parachutes kun je afwisselen en opbouwen in de hoeveelheid weerstand.
  • Het wordt geleverd met een handig bewaarzakje. Zo kan ik het makkelijk meenemen in mijn meshbag die ik standaard bij heb met al mijn zwemspullen (past er nog wel bij).

Nadelen

  • Behoud van techniek kan lastig zijn. Daarom is een goede beheersing van techniek belangrijk voordat je start met weerstandstraining.
  • Niet te gebruiken bij drukte in het zwembad. Zwemmen met een parachute heeft eigenlijk 1 groot nadeel. Het is niet goed te gebruiken als het druk is. Doordat je achter je een parachute sleept heb je meer ruimte nodig in het zwembad. Je wilt niemand verstrengeld laten raken in het koord.

Wil je de zwemparachute toevoegen aan je collectie zwemmaterialen. Je besteld hem hier bij Decathlon: Zwemparachute bestellen

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *