Over mij

In 2019 ontdekte ik (Melissa – 1986) pas het zwemmen. Ik was 32 jaar, had als kind mijn A en B diploma gehaald en daarna expert in het ontwijken van het zwembad. Zelfs op vakantie zag je mij zeer professioneel zonder nat te worden op een luchtbed drijven.

Zwemmen? Nee mij niet gezien.

Totdat ik in 2019 bedacht aan triathlon te gaan doen en dus ‘moest’ zwemmen. Vol enthousiasme schreef ik me in voor een borstcrawlcursus. Viel dat even tegen. Ik kon geen baantje volhouden en deed over 25m (let op) 39 seconden. Dat is bijna 3 min op 100m. Ik kwam dus van ver, echt ver.

Maar wat niemand verwachte gebeurde, 12 weken later was ik verslaafd. Echt goed kon ik het nog niet, maar wat was dat zwemmen stiekem leuk! Dus ging ik door, met personal zwemtraining en werd zo heel gericht begeleid. Trainde altijd met zwemschema’s en leerde alles wat ‘echte zwemmers’ kunnen. Starten, keerpunten, onderwaterfases etc..

Van het een kwam het ander, en om een lang verhaal kort te maken. 1 jaar en 11 dagen later, na mijn allereerste baantje borstcrawl mocht ik meedoen aan de Open Nederlandse Master Kampioenschappen (ONMK). Hoe tof! Daar zwom ik 38 seconden over 50m, ofwel nog steeds niet heel snel, maar wel een verdubbeling van de afstand in dezelfde tijd ;).

Dat zwemmen lag me misschien toch beter dan ik dacht. Maar bovenal vond ik het heel leuk. Ik dompelde me helemaal onder (letterlijk). Op mijn 34e leerde ik nog vlinderslag en ondertussen beheers ik alle slagen, zwem ik openwater en wedstrijden. In het seizoen doe ik aan diverse triathlon wedstrijden (in augustus 2022 finishte ik mijn eerste halve triathlon, Ironman Maastricht 70.3) en in het winterseizoen zwem ik wat zwemwedstrijden en zwem onder andere de ONMK mee.  

En terwijl ik hoofdzakelijk train binnen het reguliere banenzwemmen, zie ik om mij heen nog veel ‘saai’ heen en weer zwemmen. Dat kan zoveel beter en anders. Waardoor zwemmen ook zoveel uitdagender en leuker is. 

Met Zwemblog hoop ik je dan ook te inspireren. Zodat ook jij een betere zwemmer of triatleet kunt worden en het nog leuker wordt. Dat doe ik met diverse blogs en verschillende ebooks.

Want je bent nooit te oud om te leren of jezelf uit te dagen :).

Have fun!

Meer over mij in het kort:

  • Geboren in 1986
  • Fulltime ondernemer
  • Woonachtend in de polders van Noord-Brabant (incl. hond)
  • Getrouwd en moeder van 3 dochters (2015 en tweeling 2018)
  • Altijd in voor een uitdaging
  • Van origine een paardenmeisje. Ik heb dan ook nog een paard, dat met pensioen is. 

Meer over mij in het lang:

Nog meer over mij? Mijn zwemverhaal werd in augustus 2020 vastgelegd door Frisse Duik. Je kunt mijn volledige verhaal dan ook hier bekijken:

Zweminspiratie nodig?

Kun je wel wat zweminspiratie gebruiken? Schrijf je in en ontvang GRATIS ‘zwemspiratie’.