Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oordopjes zwemmen | Swimears – waterdicht maar geluiddoorlatend

Oordopjes zwemmen | Swimears – waterdicht maar geluiddoorlatend

Oordopjes in het zwemmen hebben vooral een functionele toepassing. Ze beschermen je gehoor, voor sommige mensen prettig, maar voor een flinke doelgroep ook noodzaak. Nieuw op de markt zijn de SWIM Ears. Oordopjes die zowel je gehoor beschermen, maar wel geluid nog goed doorlaten. Tijd voor een review.

Ben jij fan van arena artikelen of wil je graag iets proberen? Met de code ‘MELISSA2024’ krijg je 10% korting in de webshop van arena: ga hiervoor naar www.arenabenelux.nl


Waarom zwem oordoppen?

Met het gebruik van oordopjes in het zwemmen wordt de gehoorgang afgesloten van water, vuil en chloor. Daarnaast kunnen zwem oordoppen van levensbelang zijn voor mensen met oorproblemen, zoals buisjes of een gaatje in je trommelvlies. Zij kunnen evenwichtsproblemen krijgen op het moment dat het gehoor volloopt met water. Met gevaarlijke situaties tot mogelijk gevolg.

Ben jij iemand met medische serieuze oorproblemen? Ga dan altijd voor op maat gemaakte oordopjes. Deze sluiten nog beter af en zijn nog net wat veiliger. 

Wil je vooral oordoppen gebruiken zodat je geen water in je oor krijgt, of tegen het vuil/chloor? Dan kun je gebruik maken van een divers assortiment aan universele oordopjes zwemmen.

Voor en nadelen van het gebruik van oordopjes zwemmen

De voordelen spreken voor zich. Je oor wordt afgesloten van water. Geen gedoe meer met water in je oor en schudden van je hoofd na een zwemsessie om dat vervelende gevoel van water eruit te krijgen. Toch heeft ieder voordeel ook zijn nadeel

Voordelen oordopjes zwemmen

  • Voorkomt water en chloor in je oor
  • Beschermt tegen infecties (en in openwater bv tegen wind)
  • Kan oorpijn voorkomen.

Nadelen oordopjes zwemmen

Eigenlijk zijn er weinig echte nadelen. Behalve dat het even zoeken kan zijn naar welke oordopjes goed voor je passen en dat je het ze regelmatig goed schoon dient te maken. Als je een badmuts draagt zie je ze eigenlijk niet en helpt de badmuts ook om ze op de plaats te houden.

SwimEars – oordopjes zwemmen die WEL geluid doorlaten

De SwimEars (onderdeel van arena waterinstinct, wereldwijd 1 van de toonaangevende zwemmerken) zijn verstelbare oordopjes voor zwemmers. Het doosje bevat twee ‘frames’ waar je de oordopjes in klikt en een (optioneel) touwtje. Zo kun je ze ook nooit verliezen.

In de verpakking zitten vier maten ‘gels’ ofwel de oordopjes, van XS tot maat L. De oordopjes zijn specifiek voor het linker- en rechteroor. Je past dus eenvoudig welke maat voor jou geschikt is en plaatst deze in het frame.

De verpakking heeft een kleine karabijnhaak, waardoor je het makkelijk aan je zwemtas klikt en je het zo ook niet kwijt raakt met kleine doosjes die ergens in je zwemtas zwerven.

Tot zover de technische dingen. Het mooie aan de SwimEars dat het een van de weinige oordopjes in het zwemmen zijn die geluid doorlatend zijn. Dus geen water in je oor, maar wel geluid. Geen gedoe met je trainer meer verstaan of een praatje niet kunnen hebben met andere zwemmers.

Ook het touwtje vind ik echt een voordeel. Ik stop het zelf onder mijn badmuts, zodat je het niet ziet, maar ik wel zeker weet dat ik de oordopjes niet kwijt zal raken. Na gebruik kun je zo gewoon afspoelen met water. Doe dat wel regelmatig, zodat ze goed blijven beschermen tegen infecties en vuil.

Oordopjes en drukverschillen

Tot slot, sommige zwemmers (zoals ik ;)) ervaren weleens duizeligheid bij het zwemmen. Dit kan voorkomen bij het draaien van een koprol keerpunt, maar ook bij diep(er) duiken. Een oordopje kan soms helpen, maar bij duizelingen door wisseling van waterdruk is een oordopje niet altijd de oplossing.

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *