Zoek
Sluit dit zoekvak.

Omkleedponcho – ontmoet de Zeemeermantel

Omkleedponcho – ontmoet de Zeemeermantel

Ken je dat geklungel na het openwater zwemmen voor het omkleden? Achter de auto met je handdoekje? Ik (helaas) wel. Vaak net niet beschut genoeg. Hoe groot mijn handdoek ook is, het blijft onhandig omkleden met een handdoek om je heen en je badpak uit doen. Maar er is een oplossing. De omkleedponcho, ontmoet de zeemeermantel.

Een omkleed poncho is helemaal hip, super lekker warm en niet meer in je blote billen op de parkeerplaats ;).

Wat is een omkleedponcho?

Een omkleedponcho is eigenlijk een badponcho of zwemponcho. Ofwel een grote handdoek met een gat erin die je over je hoofd aantrekt. Eigenlijk alle omkleed poncho’s hebben een capuchon en de stof is water opnemend. Dit maakt de zwemponcho ideaal om te dragen na het zwemmen, of douchen, of gewoon thuis voor op de bank ;).

Maar niet alleen is de zwemponcho makkelijk om mee af te drogen, of snel aan te doen na het zwemmen. Hij is helemaal ideaal om in om te kleden, na bijvoorbeeld openwater zwemmen. Niets geen gedoe meer met vallende handdoeken of een bekende vragen een handdoek omhoog te houden. Maar gewoon rustig en alleen omkleden, zonder te twijfelen of iemand iets ziet.

De omkleed poncho is de ideale oplossing als mobiel omkleedhokje op iedere locatie. En het neemt ook nog eens weinig ruimte in je zwemtas.

Poncho vs badjas

Kan een badjas niet dezelfde functie overnemen als de poncho? Deze heb je misschien al in de kast. Waarom dan toch nog een omkleed poncho?

Een badjas is van veel dikkere stof, dus neemt meer ruimte in beslag om mee te nemen. Los daarvan gaat de badjas aan de voorzijde open. Dat maakt omkleden in een badjas eigenlijk onmogelijk zonder dat de badjas openvalt. Met de zwemponcho heb je hier geen last van. Doordat hij helemaal rondom dicht is, kun je ongezien omkleden. Hij zit ook een stuk comfortabeler en is dunner van stof.

Zeemeermantel®

OmkleedponchoDe zeemeermantel® is de moderne versie van de standaard badstof badponcho. De mantel is (hand)gemaakt van wafeldoek (100% katoen) en van Nederlands ontwerp. De wafeldoek stof ken ik nog uit de tijd dat mijn kinderen baby’s waren. Zo lekker om ze helemaal in te wikkelen. Dat kan nu dus ook voor volwassenen. Niet alleen lekker zacht, maar ook goed water opnemend.

Eerlijk is eerlijk. Vooraf was ik een beetje kritisch. Heel modebewust is het niet een zwemponcho. Zou ik het ook echt gaan dragen en gebruiken? Maar toen ik de zeemeermantel® aandeed was ik direct positief verrast. En nee, dat schrijf ik echt niet enkel voor deze blog. Hij zit zo ontzettend lekker. Stond veel beter dan gedacht en ik zie het gemak na openwater zwemmen helemaal voor me. Hij zit nu dus standaard in mijn openwater zwemtas.

De zeemeermantel® heeft twee grote zakken om wat spullen in kwijt te kunnen, of je handen lekker warm in te houden. De toepassing is overigens niet alleen na openwater zwemmen. Maar je kunt hem voor van alles gebruiken. Op vakantie, naar de sauna, thuis op de bank, eigenlijk overal om even snel iets aan te doen en het toch lekker warm te hebben. Er zijn dan ook weinig nadelen te benoemen voor deze badponcho. Plus ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

Leuk detail. Van het restmateriaal dat overblijft na productie krijg je er nog een handdoekje bij. Die gebruik ik meestal als voetenmatje om op te staan. 

Hoe werkt de omkleedponcho/ zeemeermantel®?

Oké, je hebt nu een omkleedponcho en dan. Voor mannen is het vrij simpel. Voor dames is een beetje uitleg wel handig. Maar ook dan gaat het vrij eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen is je armen uit de mouwen van de omkleedponcho te halen. Terwijl je de zwemponcho aanhebt, kun je je badkleding verder uit doen.
Op dezelfde wijze, dus met je handen nog uit de mouwen, doe je ook weer ondergoed aan. Zonder bang te zijn dat iemand wat ziet. Zelfs je T-shirt kun je weer aantrekken zonder de poncho uit te doen. Je trekt je T-shirt over je hoofd en via de grote opening van de poncho kun je deze zo onder de poncho trekken en verder aandoen.
De zeemeermantel® wordt geleverd met een handige instructie over het omkleden. En zoals met alles, hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat.

Ben jij het gedoe met het omkleden na het zwemmen ook beu? En wil je de zeemeermantel®? Je bestelt hem eenvoudig via de website van Zeemeermantel®.

Korting Zeemeermantel:
Extra leuk, in samenwerking mag ik je 10% korting geven op de aanschaf van een Zeemeermantel. Gebruik hiervoor de code: Zwemblog. 

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *