De leukste sportbadpak merken

De leukste sportbadpak merken

Zwem jij regelmatig banen? Of doe je aan aquasporten? Dan heb je ongetwijfeld een sportbadpak (of meerdere 😉 ). Als je regelmatig gaat zwemmen breidt de collectie sportbadpakken bij mij vanzelf iedere keer een beetje uit.

Ondertussen heb ik verschillende merken badpakken geprobeerd en een overzicht gemaakt van de bekendste merken op het gebied van sport zwemkleding.

Verschil sportbadpak ten opzichte van gewone badkleding

Het grootste verschil met een sportbadpak ten opzichte van een standaard zwemkleding is het materiaal. Een sportbadpak is extra stevig, beter ademend en ondersteunt iets meer in de stroomlijn. Al zou ik geen betere prestaties verwachten door het type badpak.

Ook de bewegingsvrijheid is over het algemeen beter bij een sportbadpak.

De leukste merken voor een sportbadpak

Funkita

Zelf ben ik een enorme fan van Funkita sportbadpakken. Eindelijk niet meer zo saai, zwart of een andere standaard kleur, maar gewoon gezellig. Patronen, kleuren en verschillende type bandjes. Funkita richt zich volledig op dames en meisjes en is ook echt een sportbadpak merk. Mijn ervaring is dat de badpakken van goede kwaliteit zijn en lang mee gaan. Funkita is voor mij de absolute favoriet.

Speedo

Speedo is net als Arena een oud gediende in de zwemwereld. Iedereen kent de speedo’s wel (en dan voornamelijk de mannelijke variant 😉 ). Ook Speedo heeft een mooi assortiment aan verschillende type badpakken. Van de standaard badpakken tot de printjes.

Speciaal voor de fanatieke zwemmers heeft Speedo de ‘Endurance’ lijn op de markt gebracht. De Endurance is lijn is beter chloorbestendig. Het is sneldrogend, zacht, zeer comfortabel en duurzaam. Zelf heb ik ook een badpak uit de Speedo Endurance lijn. Het is een comfortabel zwempak van een hele dunne stof.

Arena

Arena is samen met Speedo het merk in de zwemwereld. Niet alleen op het gebied van badpakken, maar ook in allerlei andere producten domineren zij samen met Speedo de zwemwereld. Ook zij breiden de collectie steeds meer uit met vrolijke printjes. Maar bieden daarnaast ook nog de standaard zwempakken aan.

Leuk weetje. De reversible lijn. Keer je badpak om voor een nieuwe look.

Arena heeft ook een ‘reversible’ lijn. Dit zijn badpakken die je aan twee kanten kunt dragen. Ideaal voor als je er toch af en toe anders wilt uitzien. En je hoeft maar 1 zwempak te kopen. Zelf heb ik er ook 1 en ik ben er hartstikke tevreden over.

Decathlon

Ook de Decathlon biedt een lijn (Decathlonmerk: NABAJI)aan met speciale sportbadpakken. Het mooie aan de Decathlon is altijd dat je betaalbaar kunt starten. Zelf ben ik ook gestart met een badpak (en overige spullen) van de Decathlon. Tussen de 10 en 30 euro kun je al een sportbadpak kopen. Zelf ben ik altijd erg tevreden over de kwaliteit van de Decathlon. Ondanks de prijs heb ik nog geen badpak kunnen betrappen op doorschijnen. Niet geheel onbelangrijk toch ;).

Ondertussen verkoopt Decathlon niet enkel hun eigen badpakken online en in de winkel, maar ook diverse merkbadpakken. De basislijn van Speedo en Arena (dus niet de leuke printjes) zijn ook in Decathlon shops te vinden. Kun je gelijk het verschil in kwaliteit zien en voelen.

Sportbadpak Adidas

Adidas is een bekend merk als het gaat om allerlei type sportkleding. Ze hebben dus ook een badkleding lijn speciaal voor sport.

Overige merken of met speciale behoeftes

Naast bovenstaande zijn er nog veel meer merken die verschillende soorten sportbadpakken aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan Nike. Of de echte surfmerken zoals Billabong of Brunotti. Er zijn ook speciale sportbadpakken op de markt die (licht) corrigend zijn, borstondersteunend zijn of ideaal zijn voor als je een prothese draagt. Een lezer van Zwemblog raadde hiervoor het merk ‘Tweka” aan.

Sportzwemkleding onderhouden

Een sportbadpak onderhouden verschilt niet veel van het onderhouden van de standaard badkleding. Veel mensen wassen hun badpak mee in de wasmachine. Wil je je badpak langer mooi houden, doe dat dan liever niet. Je badpak onderhouden is vrij simpel. Spoel het na het zwemmen gelijk uit (met koud water). Dan is de meeste chloor er al uit. Eventueel kun je het nog met de handwas met zeep en koudwater wassen. Of apart in de wasmachine op een fijn wasprogramma. Kijk vooral ook even op het etiket van het badpak. Over het algemeen wordt 30 graden aangehouden.

 

Ontvang gratis inspiratie

Kun je wel wat zweminspiratie gebruiken? Schrijf je in en ontvang GRATIS ‘zwemspiratie’.

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien op deze pagina?
Hopelijk meld je het ons: Melissa@zwemblog.com

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zweminspiratie nodig?

Kun je wel wat zweminspiratie gebruiken? Schrijf je in en ontvang GRATIS ‘zwemspiratie’.