Zoek
Sluit dit zoekvak.

De leukste sportbadpak merken

De leukste sportbadpak merken

Zwem jij regelmatig banen? Of doe je aan aquasporten? Dan heb je ongetwijfeld een sportbadpak (of meerdere 😉 ). Als je regelmatig gaat zwemmen breidt de collectie sportbadpakken bij mij vanzelf iedere keer een beetje uit.

Ondertussen heb ik verschillende merken badpakken geprobeerd en een overzicht gemaakt van de bekendste merken op het gebied van sport zwemkleding.

Verschil sportbadpak ten opzichte van gewone badkleding

Het grootste verschil met een sportbadpak ten opzichte van een standaard zwemkleding is het materiaal. Een sportbadpak is extra stevig, beter ademend en ondersteunt iets meer in de stroomlijn. Als je in het water duikt zou je niets mogen verliezen ;). Ook de bewegingsvrijheid is over het algemeen beter bij een sportbadpak.

Ook interessant: Badmuts dames, 3 tips om te zorgen dat je badmuts goed zit

De leukste merken voor een sportbadpak

Het kiezen van een “leuk” sportbadpak hangt af van persoonlijke voorkeuren, zoals design, comfort, pasvorm en duurzaamheid. Verschillende merken hebben hun eigen unieke stijlen en technologieën die ze in hun badpakken integreren. Elk van deze merken heeft zijn eigen sterke punten en specialiteiten. Als je op zoek bent naar een sportbadpak, is het belangrijk om er een te kiezen die past bij je behoeften, of je nu een competitieve zwemmer bent, aan triatlons doet, of gewoon iets zoekt voor fitnesszwemmen. Het is altijd een goed idee om recensies te lezen en, indien mogelijk, verschillende stijlen en merken te passen voordat je een definitieve keuze maakt. Hier zijn enkele populaire merken die bekend staan om hun sportbadpakken:

Adidas

Dit wereldberoemde sportmerk heeft een lijn van zwemkleding die zowel functioneel als stijlvol is. Net als Nike niet een heel groot assortiment en zwemmen is zeker niet hun specialisatie. Maar de producten die ze maken zijn van goede kwaliteit.

Aqua Sphere 

Aqua Sphere is een internationaal merk dat bekend staat om zijn geavanceerde zwemuitrusting. Opgericht in de vroege jaren ’90, heeft het bedrijf zich gericht op het creëren van innovatieve producten voor zwemmers van alle niveaus, van beginners tot professionals. Een van hun meest opvallende producten is de Aqua Sphere zwembril, die is ontworpen met een breed gezichtsveld en superieur comfort, waardoor zwemmers een duidelijk en ononderbroken zicht onder water hebben. Naast zwembrillen biedt Aqua Sphere ook een reeks wetsuits, badpakken en andere zwemaccessoires.

Arena

Een populair merk onder competitieve zwemmers, Arena staat bekend om technologisch geavanceerde en comfortabele badpakken. Arena is samen met Speedo het merk in de zwemwereld. Niet alleen op het gebied van badpakken, maar ook in allerlei andere producten domineren zij samen met Speedo de zwemwereld. Ook zij breiden de collectie steeds meer uit met vrolijke printjes. Maar bieden daarnaast ook nog de standaard zwempakken aan. Leuk weetje. De reversible lijn. Keer je badpak om voor een nieuwe look. Dit zijn badpakken die je aan twee kanten kunt dragen. Ideaal voor als je er toch af en toe anders wilt uitzien. En je hoeft maar 1 zwempak te kopen. Zelf heb ik er hier meerdere van en ik ben er hartstikke tevreden over.

Ben jij fan van arena artikelen of wil je graag iets proberen? Met de code ‘MELISSA2024’ krijg je 10% korting in de webshop van arena: ga hiervoor naar www.arenabenelux.nl

Funkita & Funky Trunks

Deze Australische merken zijn bekend om hun kleurrijke en unieke designs in zwemkleding. Ze combineren leuke patronen met functionele badpakken. Zelf ben ik een enorme fan van Funkita sportbadpakken. Eindelijk niet meer zo saai, zwart of een andere standaard kleur, maar gewoon gezellig. Patronen, kleuren en verschillende type bandjes. Funkita richt zich volledig op dames en meisjes en is ook echt een sportbadpak merk. Ondertussen hebben ze ook een mannenlijn. Mijn ervaring is dat de badpakken van goede kwaliteit zijn en lang mee gaan. Funkita is voor mij een absolute favoriet als je van vrolijke badpakken houdt.

Nabaji – Decathlon

Ook de Decathlon biedt een lijn (Decathlonmerk: NABAJI)aan met speciale sportbadpakken. Het mooie aan de Decathlon is altijd dat je betaalbaar kunt starten. Zelf ben ik ook gestart met een badpak (en overige spullen) van de Decathlon. Tussen de 10 en 30 euro kun je al een sportbadpak kopen. Zelf ben ik altijd erg tevreden over de kwaliteit van de Decathlon. Ondanks de prijs heb ik nog geen badpak kunnen betrappen op doorschijnen. Niet geheel onbelangrijk toch ;).

Ondertussen verkoopt Decathlon niet enkel hun eigen badpakken online en in de winkel, maar ook diverse merkbadpakken. De basislijn van Speedo en Arena (dus niet de leuke printjes) zijn ook in Decathlon shops te vinden. Kun je gelijk het verschil in kwaliteit zien en voelen.

Lees meer over de zwemwinkel van Decathlon: Nabaiji; Decathlon zwemmen

Nike

Hoewel beter bekend om hun schoenen en kleding voor andere sporten, heeft Nike ook een lijn van kwalitatieve en stijlvolle zwemkleding. Het assortiment is niet groot. Maar wel degelijk en van goede kwaliteit.

Roka

Een merk dat zich richt op triatleten, Roka biedt badpakken die zijn geoptimaliseerd voor zowel zwemmen als hardlopen en fietsen.

Speedo

Een van de meest erkende namen in zwemkleding, Speedo biedt een breed scala aan badpakken ontworpen voor prestaties en duurzaamheid. Speedo is net als arena een oud gediende in de zwemwereld. Iedereen kent de speedo’s wel (en dan voornamelijk de mannelijke variant 😉 ). Ook Speedo heeft een mooi assortiment aan verschillende type badpakken. Van de standaard badpakken tot de printjes. Speciaal voor de fanatieke zwemmers heeft Speedo de ‘Endurance’ lijn op de markt gebracht. De Endurance is lijn is beter chloorbestendig. Het is sneldrogend, zacht, zeer comfortabel en duurzaam. Zelf heb ik ook een badpak uit de Speedo Endurance lijn. Het is een comfortabel zwempak van een hele dunne stof.

TYR

TYR is een Amerikaans merk dat zich richt op competitief zwemmen, triatlons en andere watersporten. Ze hebben een breed scala aan badpakken die zowel functioneel als modieus zijn. In Nederland zijn ze niet heel groot, in Belgie daarentegen al een stuk groter. Op internationaal gebied meten ze zich aan Speedo en arena. Een zwemmerk pur sang dat ook verschillende internationale topzwemmers en evenementen ondersteunen.

Zoggs

Naast zwembrillen en andere zwemaccessoires biedt Zoggs ook een assortiment van comfortabele en duurzame zwemkleding.

ZOOT sport

Opgericht in 1983 in Kona, Hawaii, is Zoot Sports begonnen als een merk dat zich richtte op producten voor triatleten. Het is beroemd geworden met zijn innovatie in triathlon-specifieke schoenen, maar heeft sindsdien zijn assortiment uitgebreid met een breed scala aan uitrusting en kleding voor zwemmen, fietsen en hardlopen. Van wetsuits tot prestatiegerichte kleding, Zoot Sports staat bekend om zijn technologische innovaties en aandacht voor detail, speciaal ontworpen om de prestaties van triatleten te optimaliseren. Het merk heeft een cult-aanhang opgebouwd onder triatleten en wordt vaak herkend aan zijn kenmerkende, levendige designs. Zelf heb ik er een triathlon pak van en zeer tevreden over de kwaliteit. Niet goedkoop, wel goed.

triathlon pak

Overige merken of met speciale behoeftes

Naast bovenstaande zijn er nog veel meer merken die verschillende soorten sportbadpakken aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan de echte surfmerken zoals Billabong of Brunotti. Er zijn ook speciale sportbadpakken op de markt die (licht) corrigend zijn, borstondersteunend zijn of ideaal zijn voor als je een prothese draagt. Een lezer van Zwemblog raadde hiervoor het merk ‘Tweka” aan.

Doe je aan triathlon? En zoek je een trisuit. We schreven ook deze blog: Trisuit kiezen: Hoe je het beste triathlonpak vindt

Sportzwemkleding onderhouden

Een sportbadpak onderhouden verschilt niet veel van het onderhouden van de standaard badkleding. Veel mensen wassen hun badpak mee in de wasmachine. Wil je je badpak langer mooi houden, doe dat dan liever niet. Je badpak onderhouden is vrij simpel. Spoel het na het zwemmen gelijk uit (met koud water). Dan is de meeste chloor er al uit. Eventueel kun je het nog met de handwas met zeep en koudwater wassen. Of apart in de wasmachine op een fijn wasprogramma. Kijk vooral ook even op het etiket van het badpak. Over het algemeen wordt 30 graden aangehouden.

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *