Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe kunnen we helpen?

Inhoudsopgave

Zeemeerminzwemmen

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Zwemmen als een zeemeermin 

De kans is groot dat jij (zoals bijna alle meisjes) regelmatig met bewondering (en een beetje jaloezie) naar de kleine zeemeermin Ariel hebt gekeken. Hoe ze sierlijk door het water zwom en gefantaseerd over hoe het zou zijn als je zelf een zeemeermin staart had. 
De meeste dromen zijn bedrog, maar als het één van jouw dromen was of is dan kun je deze droom waarmaken. Hoe? 

Simpel, door de zwemsport zeemeerminzwemmen. De naam zegt het eigenlijk allemaal al. Bij deze sport zwem je als een zeemeermin door het water.

Wat is zeemeerminzwemmen?

Eigenlijk is het concept heel makkelijk. Je zwemt door het water terwijl je de staart van een zeemeermin draagt. 
De sport is voor kinderen, maar gelukkig bestaat er ook zeemeermin zwemmen volwassenen. De wereldwijde term die voor deze sport gebruikt wordt is mermaiding. Waar de sport in het begin nog even tijd nodig had om haar entree te maken zijn er tegenwoordig cursus zeemeermin zwemmen waardoor je een echte zeemeermin wordt.

Zeemeerminzwemmen kan je overal doen waar water is. Zwem als een zeemeermin door het zwembad, natuur water of door de zee. De trend is een jaar of 10 geleden komen overwaaien vanuit Amerika. Het zwemmen als een zeemeermin is erg populair geworden onder kinderen en er is zelfs zeemeermin zwemmen volwassenen. Dat maakt dat deze sport dus geen leeftijd kent en voor zowel jong als oud beoefend kan worden. 

Cursus zeemeerminzwemmen?

Er zijn een aantal zwembaden in Nederland die een cursus zeemeerminzwemmen aanbieden. Tijdens deze cursus leer je de vin (zeemeerminstaart) kennen en wordt gezorgd dat je hier vertrouwt mee raakt. Het is natuurlijk even wennen om te zwemmen zonder voeten aangezien of bewegingsvrijheid bij de benen. Bij deze cursus leer je om vanuit je heupen en onderlichaam te zwemmen, vergelijkbaar met de onderwaterfase in het wedstrijdzwemmen. Hierdoor creëer je dezelfde sierlijke en elegante zwemslagen als een zeemeermin.  

Je leert hoe je moet zwemmen met je zeemeermin staart, maar dat is niet het enige. Je krijgt ook les in duiken. Dat is in het begin nog niet zo makkelijk om met je staart aan het water in te duiken, maar als je het een paar keer hebt geoefend gaat het al meteen een stuk beter. 

Naast duikles krijg jij bij de cursus zeemeermin zwemmen verschillende opdrachten die je moet uitvoeren, bijvoorbeeld door een hoepel heen zwemmen. Als je de cursus hebt voltooid dan krijg je een zeemeerminnen certificaat. 

Je kunt naast een cursus ook ervoor kiezen om een zeemeermin diploma te behalen. Dit is een uitbreiding van de cursus, waarbij je nog meer vaardigheden leert. 

SportSport

Zeemeerminzwemmen, ook voor volwassenen 

Ben je wat ouder met nog steeds diezelfde meisjes droom? Goed nieuws want er is ook zeemeermin zwemmen voor volwassenen. Hier kun je ook een officieel diploma behalen. Dit is een unieke ervaring en niet alleen voor vrouwen overigens, maar ook voor de meermannen onder ons. Daarnaast is de zwemsport ‘monovin zwemmen‘ meer voor volwassene.

Wat heb je nodig?

De benodigdheden zeemeerminzwemmen zijn;

Een monovin is je eerste zwemstaart. Je leert door de monovin gewend te raken aan een echte zeemeerminnenstaart. Daarna stap je pas over naar een volledige zeemeerminstaart.

Zoals je leest heb je niet veel benodigdheden zeemeerminzwemmen nodig, maar als je een zeemeermin diploma wilt behalen moet je wel je zwemdiploma A en zwemdiploma B hebben behaald.