Zoek
Sluit dit zoekvak.

Haar beschermen tegen chloor, 4 praktische tips

Haar beschermen tegen chloor, 4 praktische tips

Zwemmen kent vele voordelen, maar zoals met alles is het natuurlijk niet alleen maar leuk en goed. 1 van de nadelen die veel (met name vrouwelijke) zwemmers noemen is ‘het is slecht voor mijn haar’. En eerlijk is eerlijk, dat is deels waar. Toch hoeft het geen beperking te zijn. Het verschilt een beetje per haartype, hoe vaak je zwemt en je eisen aan persoonlijke verzorging omtrent je haar. Maar er zijn genoeg tips om je haar te beschermen tegen chloor. Ja, het vergt wat werk. Maar goed, wat niet? Dus in deze blog 4 tips over je haar beschermen tegen chloor.

Tip 1: De badmuts

De badmuts is echt onmisbaar. Voor mannen en vrouwen. De badmuts beschermt je haar van chloor en het zwemt ook nog stukken fijner (echt waar). Het is even wennen, maar daarna wil je echt niet meer anders. Wordt je haar dan niet meer nat met het dragen van een badmuts? Ja, dat wel. Maar wel minder en er zit toch een fysieke barrière tussen je haar en het directe water. Je haar heeft echt minder te verduren met het dragen van een badmuts.

Tip 2: Douchen na het zwemmen

Na het zwemmen is het belangrijk om je haar onmiddellijk grondig uit te spoelen met schoon water. Dit helpt om eventuele resten van chloor of zout te verwijderen en voorkomt dat deze stoffen zich ophopen en schade veroorzaken. Dat geldt overigens ook voor de rest van je lichaam, dus altijd even naderhand in de douche (idealiter ook vooraf, maar in Nederland is vooraf douchen niet zo ingeburgerd als in andere landen).

Tip 3: Je haar fohnen

Na het zwemmen is het belangrijk om je haar voorzichtig te drogen, dus niet als een malle met een grote föhn erop en zo hard mogelijk droog blazen. Maar beleid is het antwoord. Een goede tip is hiervoor de Dyson föhn. In vergelijking met reguliere föhns gebruikt de Dyson föhn minder hitte, waardoor de kans op beschadiging van het haar wordt verminderd. De geavanceerde technologie van de Dyson föhn helpt ook om het haar gladder en glanzender te maken.

Tip 4: Goede haarverzorging

Er zijn verschillende producten te koop voor haarverzorging na het zwemmen. Kies voor een product dat vochtinbrengende ingrediënten bevat, zoals kokosolie of arganolie, om je haar te voeden en te herstellen.
Gebruik je extensions? Dan kun je prima zwemmen. Doe je haar wel in een goede vlecht en draag altijd een badmuts. Maar eerlijk is eerlijk, je haren / de extensions gaan wel makkelijk in de klit (ondanks de vlecht en badmuts) en het is extra werk om dat na iedere zwemsessie weer goed te krijgen. Zeker als je groot fan bent van zwemmen dan is het iets om rekening mee te houden

Persoonlijke routine

Zelf zwem ik altijd met een badmuts, spoel mijn haar af onder de douche bij het zwembad en droog het enkel met de handdoek. Thuis föhn ik mijn haar en gebruik dan een (klein beetje) haarolie tegen de droogte en voor de glans. Nu ben ik niet heel veeleisend, maar het werkt al jaren prima.

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *