Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gembershots – boost je dag ;)

Gembershots – boost je dag ;)

Gember is populair. Puur, vermengt of in de thee. Gember zie je steeds meer. Maar wist je dat er ook gembershots bestaan? En dat die een goede ondersteuning kunnen zijn voor sporters?

Wat zijn Gembershots?

Een gembershot is een kleine doses van geconcentreerd gembersap, vaak vermengd met andere ingrediënten zoals citroen. Gember staat al eeuwenlang bekend om zijn medicinale eigenschappen en wordt vaak gebruikt in traditionele geneeskunde vanwege zijn ontstekingsremmende en antioxidante werking. Door gembersap in een geconcentreerde vorm te consumeren, kun je alle voordelen ervan in één krachtig shotje binnenkrijgen. Hartstikke handig dus.

Waar is zo’n shot goed voor?

Oke, leuk gembershots, maar waar is het nu eigenlijk allemaal goed voor? Nou, wat dacht je van deze voordelen:

  1. Versterkt het immuunsysteem: Gember bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het bestrijden van ziekteverwekkers zoals bacteriën en virussen. Door regelmatig gembershots te drinken, kun je je lichaam helpen beter bestand te zijn tegen infecties.
  2. Verlichting van spijsverteringsproblemen: Gember staat bekend om zijn vermogen om spijsverteringsproblemen zoals misselijkheid, indigestie en buikpijn te verlichten. Het kan ook helpen bij het bevorderen van de spijsvertering en het verminderen van gasvorming.
  3. Ontstekingsremmende werking: Ontstekingen zijn vaak de oorzaak van verschillende gezondheidsproblemen, waaronder gewrichtspijn en chronische ziekten. De ontstekingsremmende eigenschappen van gember kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam, waardoor je je beter voelt en je algehele gezondheid verbetert.
  4. Verhoogt de energie: Gembershots kunnen een natuurlijke energieboost geven, vergelijkbaar met cafeïne maar zonder de bijwerkingen. Het drinken van een gembershot kan je helpen om je op natuurlijke wijze wakker en alert te voelen, wat vooral handig is tijdens de bekende middagdip.

Bietensap vs Gember

In tegenstelling tot bietensap heeft gember vooral een 0ntstekingsremmende, antioxidante en spijsverteringsbevorderende eigenschappen. Bietensap bevat nitraten, die in het lichaam worden omgezet in stikstofmonoxide, een verbinding die de bloedvaten verwijdt en de bloedstroom kan verbeteren. Dit kan leiden tot een verlaagde bloeddruk en verbeterde sportprestaties.

Lees ook: Getest: Beet-it Bietensap; Ga ik er harder van zwemmen?

Gembershots voor sporters

Gember staat bekend om zijn vermogen om spierpijn en ontstekingen te verminderen, wat vooral handig kan zijn na een intensieve zwem- of triathlontraining. Bovendien kan de boost die je krijgt van een gembershot je helpen om jezelf te motiveren om die extra paar baantjes te zwemmen ;).

Je kunt een gembershotje prima dagelijks gebruiken. Meer dan 1 per dag kan, maar bouw dat wel rustig op en kijk hoe je lichaam erop reageert.

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *