Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wedstrijdbadpak kiezen – starten met wedstrijdzwemmen

Wedstrijdbadpak kiezen – starten met wedstrijdzwemmen

Ondanks dat het nog een paar maanden duurt voordat ik mijn wedstrijddebuut ga maken wilde ik toch graag op tijd een wedstrijdbadpak gaan kopen. Als visuele ondersteuning. Omdat het altijd helpt om iets fysieks in de kast te hebben hangen. Een stok achter de deur. Iets waarvan als je het even niet meer ziet zitten even naar kunt kijken. En dus werd het tijd om me te gaan verdiepen in een wedstrijdbadpak voor het wedstrijdzwemmen

De keuze is reuze als het gaat om een wedstrijdbadpak.

Met carbon, zonder carbon. Extra snelle stof (wat is dat dan?), minder snelle stof. Open rug, dichte rug. Bandjes zo, of juist niet. Verschillende soorten belijningen en diverse merken. Je ziet door alle badpakken het water niet meer. Het kan een hele studie zijn voordat je tot een fijn wedstrijdbadpak komt.

Iedere Nano seconde die ik kan kopen in de winkel lijken me het snelst verdiend. En je een beetje goed voelen in de outfit helpt enorm in je zelfvertrouwen. Win win dacht ik. Ik wil dus een mooi (en helaas duur) wedstrijdbadpak. Van Arena.

Toen ik de prijs zo snel mogelijk tegen mijn man probeerde te vertellen viel hij nog net niet letterlijk van zijn stoel. ZOVEEL geld voor een beetje stof? Wanhopig probeerde ik nog toe te lichten dat het niet zomaar stof is, maar hele snelle stof (hoop ik dan maar) en dat ik nu eenmaal ieder beetje hulp wat toegestaan is wel kan gebruiken. 

Mijn man was het er dus niet helemaal mee eens, maar weet uit ervaring dat ik ook niet zo makkelijk te overtuigen ben.

Mijn zwemtrainer vond het overigens ook niet noodzakelijk. En benadrukte nog eens duidelijk dat het vooral om de kwaliteit van het zwemmen gaat en niet om de hulpmiddelen, of een extra fancy pak. 

Ik snap zijn punt.  

Ik ben het zeker ook met hem eens. 

Echt….

Ja echt….

Maar..… een mooi pak he… 

Als beloning voor al het harde trainen. 

Mijn moeder begreep me overigens wel helemaal (vrouwen snappen het belang van de outfit en de kwaliteit ervan nu eenmaal iets beter). Als ik iets in mijn hoofd heb dan wil ik het vaak ook. En dus ben ik zeer objectief wedstrijdpakken gaan passen. Onder het mom van, alle opties staan open. 

Wedstrijdbadpakken van Arena

Op jacht naar een wedstrijdbadpak

Arena Wedstrijdbadpak
Arena Women’s Powerskin Carbon-Ultra Closed Back

Met de meningen van mijn man (jeetje wat duur) en de mening van mijn zwemleraar (kwaliteit van het zwemmen staat voorop) in mijn hoofd ging ik op pad. Ik ging naar Uden (Noord-Brabant) naar ‘Zwemspullen.nl’. Niet alleen hebben ze hier heel veel kennis van zaken en een groot assortiment. Ze hebben ook nog eens een Endless pool. Ook leuk om eens te proberen. 

Na het passen van twee wedstrijdpakken en de eerste ervaringen te hebben opgedaan hoe lastig het is om een wedstrijdbadpak überhaupt aan of uit te doen koos ik voor de Arena Woman’s Powerskin Carbon-Ultra closed back. 

Ik kocht hem niet alleen omdat er carbon in zit. Of andere fancy dingen. Nee, echt niet. Ik vond het oprecht de fijnste en het zat me goed. En uiteindelijk is jezelf goed voelen het allerbelangrijkste. Zeker in een sport die toch op sommige momenten voor mij al zo oncomfortabel voelt. 

Zelfvertrouwen vormt de basis van iedere vorm van succes. 

En dus ben ik super blij met mijn wedstrijdpak! 

Laat dat wedstrijdzwemmen maar komen ! 
(zegt ze nu dapper)

Oh en ik mocht dus nog een rondje proefzwemmen in de endless pool!! Hoe leuk is dat. 

Zwemmen Endless Pool
Zwemmen endless pool. Klik hier voor video

 

De aandachtspunten voor een wedstrijdpak:

Ben je ook op zoek naar een wedstrijdpak? Ik heb nog wat belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje gezet: 

  • Online bestellen is praktisch onmogelijk. Als internetondernemer ben ik een groot voorstander van online. Maar een wedstrijdbadpak online bestellen is eigenlijk niet te doen. Passen en advies op maat is toch eigenlijk wel heel handig. Zeker als je voor de eerste keer een wedstrijdbadpak koopt. 
  • Neem de tijd. Als je voor de eerste keer een wedstrijdbadpak gaat kopen is het een hele ervaring (lees uitdaging) om het pak aan te krijgen. Tien minuten heb ik erover gedaan en daarna nog eens zeker 5 minuten met hulp van een medewerker om hem nog beter aan te krijgen. 
  • Kies een winkel waar ze een ruim assortiment hebben en veel ervaring. Je kunt dan verschillende pakken passen en ervaren wat je zelf fijn vindt. 

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *