Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welke indoor watersporten zijn er allemaal?

Welke indoor watersporten zijn er allemaal?

Veel mensen kiezen er voor om te sporten op het droge land, maar andere hebben juist weer meer een voorkeur voor het water. Maar wist je dat er allemaal verschillende soorten sporten zijn die je in het water kunt doen? Een overzicht van alle watersporten schreven we al eerder. In dit artikel focussen we ons op de indoor watersporten, want los van het standaard banen zwemmen, zijn er nog veel meer indoor watersporten. 

Synchroonzwemmen

Bij synchroonzwemmen heb je een combinatie van zwemmen, dansen en gymnastiek. Bij synchroonzwemmen wordt er muziek afgespeeld, het is dan de bedoeling dat iedereen in het water op de maat routines uitvoeren. Dit uitvoeren gebeurd niet zomaar, het is namelijk de bedoeling dat ze dit allemaal tegelijk doen en dus in perfecte synchronisatie zijn met elkaar.

Waterpolo

Bij waterpolo wordt er gebruik gemaakt van een bal in het water. Waterpolo is een teamsport waarbij het de bedoeling is dat de bal in het doel van de tegenstander terecht komt. Hierbij moet je natuurlijk ook wel je eigen doel verdedigen. Deze sport is erg vermoeiend, omdat jezelf snel voortbewegen in het water ontzettend veel energie kost.

Schoonspringen

Bij schoonspringen wordt er vanaf de duikplank allerlei atletische sprongen gemaakt totdat je in het water belandt. Hiervan zijn veel wedstrijden, waarbij de jury je beoordeeld op hoe netjes de sprongen zijn gemaakt en hoe complex de sprongen zijn. Je springt vaak van grotere hoogtes, je moet dus niet last hebben van hoogtevrees hiervoor!

Aquarobics

Bij Aquarobics doe je oefeningen in het water, deze oefeningen kunnen bijvoorbeeld aerobics zijn, strekoefeningen of cardio-oefeningen. Alles gaat in het water natuurlijk wat lastiger, daarom is deze vorm van sporten extra uitdagend. Ook kan aquarobics een fijne manier zijn voor mensen om af te vallen waarbij het niet lukt op het land omdat ze te zwaar zijn, in het water heb je namelijk geen last van je eigen lichaamsgewicht. Zoek eens naar een sportschool met zwembad waarbij je ook aquarobics kan beoefenen.

Niet alleen op het land kun je allerlei sporten beoefenen, ook in het water is er genoeg te doen om in beweging te blijven. Zo heb je synchroonzwemmen waarbij je op de muziek in synchronisatie met andere mensen routines moet uitvoeren in het water. Bij waterpolo moet je door middel van een bal scoren bij de tegenstander. Verder heb je nog schoonspringen waarbij je van de duikplank atletische sprongen moet maken. Als laatste heb natuurlijk je nog aquarobics waarbij je oefeningen zoals strekoefeningen in het water uitvoert.

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *