Arena Zwembril – De verschillen

Arena Zwembril – De verschillen

De zwembril is absoluut, samen met je zwembroek/ badpak, wat mij betreft het meest belangrijke item in je zwembenodigdheden. Een goede zwembril kan zoveel verschil maken in de ervaring die het zwemmen je geeft. Geen beslagen glazen, geen pijnlijke ogen, geen dikke donkere randen op je gezicht, het kan echt ;).

Ben jij fan van arena artikelen of wil je graag iets proberen? Met de code ‘MELISSA2024’ krijg je 10% korting in de webshop van arena: ga hiervoor naar www.arenabenelux.nl

Wat is belangrijk

Het allerbelangrijkste is dat je een zwembril zoekt die bij jou past. Eerder schreef ik al een blog over wat je allemaal op kunt letten bij de aanschaf van een zwembril en welke opties er zijn. Er is niet 1 beste zwembril die voor iedereen de beste is. Het is ontzettend afhankelijk van je eigen persoonlijke wensen en wat je zelf fijn vindt zitten.
Zelf begon ik met een bril met transparante glazen, ondertussen zwem ik graag met een bril met gespiegelde glazen. Voor open water heb ik grote glazen (daar vind ik meer zicht fijn), terwijl ik met trainen in het zwembad juist kies voor kleine glazen en gespiegeld, meer in mijn eigen bubbel. Ik heb overigens alle varianten nog en gebruik ze allemaal. Zeker in openwater of in een buitenbad is het fijn om te kunnen wisselen afhankelijk van de weersomstandigheden.

Arena zwembril

In deze blog gaan we in op de zwembrillen van Arena waterinstinct. Hieronder de verschillende types en de voor- en nadelen van de Arena zwembril.
Arena zwembril

De Cobra series

De grootste serie van de arena zwembrillen is de cobra serie. Ontworpen voor de fanatieke (wedstrijd) zwemmer. Hierbinnen zijn maar liefst vier types. We behandelen stuk voor stuk de eigenschappen en verschillen:

  1. Cobra
  2. Cobra ultra
  3. Cobra core
  4. Cobra tri.

Cobra (swipe)

De cobra is de originele bril. Het eerste ontworpen type. Tegenwoordig vooral bekend als Cobra Swipe. Ofwel voorzien van de swipe technologie om je glazen langer te behoeden voor condens. Door met je vingers over de glazen te gaan (je bril onderwater houden) activeer je de anti-fog weer en zijn de glazen langer schoon.

Cobra ultra (swipe)

De Cobra Ultra is de meest hydrodynomische bril. Het zijn slechts kleine design verschillen ten opzichte van de cobra die het verschil maken. Net wat minder weerstand. Voor de meeste van ons zal het geen meetbaar verschil in performance geven. Het blikveld van de cobra ultra (swipe) is iets groter. Je ziet dat de glazen aan de zijkant net wat verder (gebogen) doorlopen, hierdoor is je blikveld net wat groter dan de Cobra.
Cobra Ultra Swipe
Verder is het een kleine bril die dicht op je ogen zit. Dat is even wennen, maar daardoor minder kans op grote zwarte kringen onder je ogen.
De Cobra ultra Swipe is persoonlijk mijn favoriet. Het is een kleine bril die goed dicht om je ogen zit. Het is ook echt ontworpen als wedstrijdbril. Ik draag deze zowel tijdens mijn trainingen als op wedstrijd. De swipe technologie is bedacht om het aanslaan van de bril tegen te gaan. Met een keer over je glazen wrijven wordt de anti-fog laag opnieuw geactiveerd. Hierdoor blijven de glazen langer helder en heb je geen last van aanslag. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en worden geleverd met diverse neusbruggen, zodat je zelf een brug kunt kiezen die bij je gezicht past. Zo past de bril altijd bij je eigen vorm.
Oh en ze zorgen dus voor de minste weerstand in het water. Alle beetjes helpen…

Cobra core

Cobra CoreDe cobra core is de middenweg tussen maximale performance en maximaal comfort. De lens is vergelijkbaar van de Cobra ultra, ofwel ook gebogen glazen. Maximale hydrodynamica. Het grootste verschil ten opzichte van de cobra ultra is de bevestiging. Geen slanke afdichting tot de glazen, maar enkel siliconen straps. Deze lopen volledig tot de glazen. Hierdoor geeft de ultra iets meer stabiliteit, maar wordt de Core als iets comfortabeler ervaren. Doordat deze enkel de siliconen band bevat geeft het iets meer rek.
De glazen zijn in de cobra core iets anders gemonteerd dan in de ultra. Daardoor is er in de cobra core wat meer ruimte voor bijvoorbeeld lange wimpers. De bril staat net wat verder van je oog af.
De ultra is dus echt voor maximale performance en de core voor als je net wat meer comfort wilt.

Cobra tri (swipe)

Arena Cobra TriDe laatste zwembril uit de cobra serie is de Arena Cobra Tri Swipe. De triathlon zwembril uit de Arenacollectie. Het grootste verschil is de grootte van de glazen. De bril is een stuk groter, waardoor je veel meer zicht hebt. Iets wat in openwater belangrijker is, dan in een zwembad. Je hebt zo beter zicht op andere zwemmers, maar ook de zwemboei voor keren of andere obstakels.  Het materiaal rondom de oog is dikker, zodat je beter beschermt bent tegen een eventuele trap tegen je bril. Tot slot is de afronding aan de bovenkant van de bril net iets anders (vlakker). Hierdoor loopt het water niet over je bril weg, maar meer langs de zijkanten. Handig voor als je omhoog komt voor kijken in het openwater zwemmen.
In tegenstelling tot de andere cobra zwembrillen stel je deze bril af aan de zijkanten bij de glazen. De andere cobra zwembrillen hebben aan de achterzijde de mogelijkheid de siliconen straps af te stellen. Door middel van twee kleine knopjes aan de zijkant van de bril (bij de glazen) verstel je zo de banden.
Om deze redenen is de zwembril dus uitermate geschikt voor triatleten en openwater zwemmers. Verder heeft het net als de andere brillen de swipe technologie en wordt hij geleverd met diverse neusbruggen.


Openwater zwembril

Arena Airspeed Mirror

Arena AirspeedDe laatste arena zwembril die ik nog wil bespreken is de Airspeed mirror. De Arena airspeed mirror zwembril is het instap model van de Arena zwembrillen. Het fijne echter aan deze bril is dat hij echt super licht is. De honingraad structuur rondom de glazen zorgen ervoor dat de bril goed aansluit en zich aanpast aan je gezichtsvorm. De bril wordt ook geleverd met apart neusbruggen om nog beter aan te sluiten.

Belangrijke verschillen tussen zwembrillen

Een belangrijk verschil tussen de zwembrillen is dat de bandjes van de airspeed, de cobra core en de cobra tri tot aan de glazen lopen. In tegenstelling tot de cobra en cobra ultra die beide een stuk slanke afdichting hebben en de bandjes enkel aan de achterzijde van de bril hebben. Dit geeft meer stabiliteit, maar levert in op comfort.
Sommige zwemmers zweren bij de afdichting en enkel bandjes achter, andere zwemmers kunnen er niet aan wennen en willen graag geen harde delen langs hun hoofd en geven de voorkeur aan bandjes tot aan de glazen.
Persoonlijk vind ik de afdichting fijn. De bril zit net wat strakker. Maar probeer het en ervaar het vooral zelf.

Bevestiging arena zwembril

Alle arena zwembrillen hebben een dubbele strap die je om je hoofd draagt. Doordat het een dubbele trap is kun je de band zo aanpassen naar eigen wens. Je kunt de ene strap hoger op je hoofd plaatsen en de andere lager om de druk anders te verdelen. Veel vrouwen doen dit ook rondom een staart. 1 Strap erboven en 1 strap eronder.
Alle brillen worden daarnaast geleverd met een verstelbare neusbrug.

Arena zwembril kopen?

De Arena zwembril is bij iedere zwemspeciaalzaak te verkrijgen. Of online bij de diverse webshops. Maar ook Decathlon heeft een assortiment van de Airspeed in de winkels liggen (en uiteraard online).
De zwembrillen worden geleverd zonder hoes. Een hardcase is apart verkrijgbaar.
Als je op de website van Arena benelux direct bestelt krijg je ook nog eens 10% korting met de code MELISSA2022.
Meer lezen over zwembrillen? Bekijk dan ook deze blogs:

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.