Hoe zeemeermin zwemmen populair werd in Nederland

Hoe zeemeermin zwemmen populair werd in Nederland

Ergens begin 2010, in Idaho Falls (Verenigde Staten), was er een oma welke erg handig was met naald en draad. Haar kleindochter, die erg gek was van zeemeerminnen, had een droom. Ze wilde namelijk als zeemeermin kunnen zwemmen.

Oma wist natuurlijk van de droom van haar kleindochter af. Op een dag trok oma de stoute schoenen aan en ging ze aan het werk met maar een doel; er moest en zou een zeemeermin staart komen waar haar dochter meer zou kunnen zwemmen.

Zo gezegd zo gedaan, na enkele weken in de weer te zijn geweest met naald en draad was het zover; oma presenteerde de creatie aan haar kleindochter. Zoals je je kunt voorstellen kon dochter haar geluk niet op en wilde ze de zeemeermin staart direct uitproberen.

Inmiddels zijn we een ruime 10 jaar verder en is Fin Fun, de merknaam die de zeemeermin staart uiteindelijk heeft gekregen, nog steeds marktleider als het gaat om zeemeermin staarten waar je mee kunt zwemmen.

Hoe het zeemeermin zwemmen haar weg heeft gevonden in Nederland

In 2015 was het zwemschool Onda. Zij begonnen als met de verkoop en het verzorgen van zeemeermin zwemlessen in Nederland. De verkoop van de zeemeermin staarten verliep zo goed dat er al snel een webshop werd gebouwd die de naam Zeemeerminshop kreeg.

Wekelijks werden, en worden, kinderen maar ook volwassenen blij gemaakt met een nieuwe zeemeermin staart waarmee ze lekker het water in kunnen. De zeemeermin staarten bij Zeemeerminshop worden in wel 15 verschillende kleuren en printjes aangeboden en zijn verkrijgbaar in alle maten.

Het hoogtepunt bereikt Onda in 2017 en 2019 toen ze voor het eerste de organisatie van het NK zeemeerminzwemmen op zich nam. Verschillende parcours, snelheidswedstrijden en sier wedstrijden werden gehouden om de zeemeermin koning- en koninginnen van Nederland te bekronen. Hier wordt nog steeds over nagepraat.

Hoe ziet het zeemeermin zwemmen er tegenwoordig uit in Nederland

Zeemeermin zwemmen is op dit moment erg populair onder kinderen en een selecte groep volwassenen in Nederland. Veel zwemscholen en gemeente zwembaden organiseren wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een zeemeermin zwemles of een cursus om mensen kennis te laten maken met het zwemmen met een zeemeermin staart aan.

Onda en Zeemeerminshop hebben in de loop der jaren vele instructeurs opgeleid zodat ook zij goede lessen kunnen verzorgen en zeemeermin zwemmen aan anderen over kunnen dragen.

Meer weten over zeemeermin zwemmen? Kijk dan eens rond op Zeemeerminshop en/of stel je vraag aan de Zeemeerminshop via het contactformulier. Of lees hier meer over andere zwemsporten.

Ontvang gratis inspiratie

Kun je wel wat zweminspiratie gebruiken? Schrijf je in en ontvang GRATIS ‘zwemspiratie’.

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien op deze pagina?
Hopelijk meld je het ons: Melissa@zwemblog.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zweminspiratie nodig?

Kun je wel wat zweminspiratie gebruiken? Schrijf je in en ontvang GRATIS ‘zwemspiratie’.