Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe kun je het beste Stand Up Paddling (SUP) en zwemmen met elkaar combineren?

Hoe kun je het beste Stand Up Paddling (SUP) en zwemmen met elkaar combineren?

Zwemmen en stand-up paddling (SUP) zijn twee geweldige activiteiten die je kunt afwisselen om in goede conditie te blijven. Beide activiteiten zijn uitstekend voor het opbouwen van uithoudingsvermogen, het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid en het versterken van de spieren. In dit artikel zullen we kijken naar hoe je deze twee activiteiten het beste kunt afwisselen om het meeste uit je workout te halen.

Wat is suppen eigenlijk?

Eerst en vooral, wat is SUP? Stand-up paddling, ook bekend als peddelsurfen, is een activiteit waarbij je op een groot board staat en jezelf voortbeweegt met een peddel. Suppen is een uitstekende manier om in het water te zijn en tegelijkertijd een full-body workout te krijgen. Het versterkt de spieren in je armen, rug, benen en kern, en verbetert je balans en stabiliteit.

Zwemmen is ook een fantastische workout voor het hele lichaam. Het is een low-impact activiteit die de spieren in je armen, benen, rug en kern versterkt. Zwemmen is ook een geweldige cardiovasculaire activiteit die je uithoudingsvermogen verbetert en stress vermindert. Daarbij kan zwemmen in de basis een stukje goedkoper zijn, een SUP board is vrij prijzig, maar er zijn ook modellen voor een goedkopere prijs zoals de MOAI SUP.

Hoe kun je deze twee activiteiten combineren met elkaar?

Dus hoe kun je deze twee activiteiten het beste afwisselen? Hier zijn enkele suggesties:

  1. Plan je workouts: Om het meeste uit je workouts te halen, is het belangrijk om een plan te hebben. Stel een schema op waarin je afwisselt tussen zwemmen en SUP. Zo kun je bijvoorbeeld op maandag gaan zwemmen en op woensdag gaan SUPpen.
  2. Varieer de afstand en de intensiteit: Als je zwemt, kun je variëren in de afstand die je aflegt en de intensiteit van je workout. Bijvoorbeeld door af te wisselen tussen het zwemmen van lange afstanden en intervaltrainingen. Bij SUP kun je variëren in de afstand en de snelheid waarmee je peddelt. Je kunt bijvoorbeeld een korte afstand afleggen en snel peddelen, of een langere afstand afleggen en een lager tempo aanhouden.
  3. Combineer zwemmen en SUP: Je kunt ook beide activiteiten combineren in één workout. Bijvoorbeeld door eerst een stuk te gaan zwemmen in openwater en vervolgens over te schakelen naar SUP. Dit zorgt voor een gevarieerde workout en kan je helpen om het meeste uit beide activiteiten te halen. Geïntresseerd in een nieuwe SUP? Bekijk dan eens watersports4fun.com.
  4. Zorg voor voldoende rust: Net als bij elke andere workout is het belangrijk om voldoende rust te nemen tussen de sessies door. Dit zorgt ervoor dat je spieren kunnen herstellen en je lichaam kan ontspannen voordat je weer aan een nieuwe workout begint.

Maak een duidelijk uitgestippeld work out plan

Zwemmen en lekker peddelen op je SUP board zijn twee geweldige activiteiten die je kunt afwisselen om in goede conditie te blijven. Door te variëren in afstand, intensiteit en het combineren van beide activiteiten, kun je een gevarieerde en effectieve workout krijgen. Het is belangrijk om te onthouden om voldoende rust te nemen en een plan te hebben om het meeste uit je workouts te kunnen halen.

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *