Boek recensie: Eet als een atleet

Boek recensie: Eet als een atleet

Sinterklaas vond schijnbaar dat ik ook iets meer over voeding mocht weten. Want hij bracht me het boek ‘Eet als een atleet’ van ‘I’m a Foodie’.
Sinds dat ik fanatiek zwem stoei ik eigenlijk al met mijn voeding. Ik ben best wat afgevallen. Zit net iets onder mijn ideale gewicht zoals door een sportarts is vastgesteld en val makkelijk meer af als de trainingen wat intensiever worden.
Daarbij is voeding altijd een uitdaging. Ik ben gek op koekjes en de snoeptrommel van de kinderen ;). Ook heb ik weinig kennis van voeding, dus daar kan ik zeker nog het e.e.a. leren.

‘Eet als een atleet’, wat hoop ik te vinden?

Eet als een atleet - zwemmenVooral tips eigenlijk over hoe sportvoeding in elkaar zit. Waar ik op moet letten. Of supplementen nu wel of geen zin hebben? Eigenlijk gewoon de basis nog in de wereld van sportvoeding. Iedereen roept iets anders en het wordt denk ik tijd om mijn eigen basiskennis wat meer op orde te brengen.

De eerste indruk

Allereerst spreekt het boek me ontzettend aan. Het is absoluut een ‘lust voor het oog’, om in voedingstermen te blijven ;). Mooi opgemaakt, mooie foto’s en inspirerende voorbeeld recepten. Ik heb er zin in om te starten met lezen. Ook leuk is dat de introductie is geschreven door zwemster Ranomi Kromowidjojo.

Identificeren door middel van persona’s

In het boek wordt gewerkt met verschillende persona’s. Iedere persona doet zijn eigen sport en op verschillende soorten van intensiteit. Hierdoor is het de bedoeling dat iedere lezer zich kan identificeren met een persona en op basis hiervan de voedingstips kan lezen. Een leuke manier om zo met 1 boek toch wat meer advies op maat te geven. Er zit ook een zwemster als persona bij.

Wat vond ik ervan?

Het boek leest makkelijk weg. Geen moeilijk taalgebruik. Vaktermen worden goed en duidelijk uitgelegd. De auteurs hebben echt hun best gedaan om op ieder niveau je mee te nemen in de wereld van sportvoeding. Niet alleen de basisvoeding wordt goed uitgelegd ook wordt er dieper ingegaan in de wereld van de shakes, sportdranken en supplementen.
Er is een hoofdstuk is gewijd aan vegetarisch / veganistische voeding. Het boek biedt daarnaast nog inspirerende recepten voor zowel basisvoeding als specifieke (zelf te maken) sportdranken en snacks.
Ook is een deel gewijd aan natuurlijke sportprestatie verhogende voedingsmiddelen, zoals cafeïne en bietensap (beet-it).

Conclusie  

Het boek is feitelijk, barst naar verwijzingen over literatuur (word ik blij van) en is duidelijk geschreven door experts. De opmaak op de pagina’s is soms wat druk waardoor ik af en toe wat afgeleid wordt met lezen. Maar dat mag de inhoud zeker niet tekortdoen. Mijn basiskennis is met meer feitelijke kennis opgekrikt en daarvoor deed ik het. En ik heb weer inspiratie voor wat leuke recepten. En heel misschien ga ik de bietensap eens proberen.
Al met al een mooi boek voor in de collectie.
Wil je het boek ook lezen? Je koopt het o.a. bij Bol.com: “Eet als een atleet, Sarai Pannekoek

€27,95
Op voorraad
Bol.com

Ontvang gratis inspiratie

Kun je wel wat zweminspiratie gebruiken? Schrijf je in en ontvang GRATIS ‘zwemspiratie’.

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien op deze pagina?
Hopelijk meld je het ons: Melissa@zwemblog.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zweminspiratie nodig?

Kun je wel wat zweminspiratie gebruiken? Schrijf je in en ontvang GRATIS ‘zwemspiratie’.