Zoek
Sluit dit zoekvak.

HiPRO Danone – alles wat je wilt weten over deze zuivel proteïne producten

HiPRO Danone – alles wat je wilt weten over deze zuivel proteïne producten

HiPRO (onderdeel van Danone) is een nieuw merk in de zuivelcategorie. Het is internationaal bekend onder diverse namen. En sinds +/- 2019 internationaal op de markt. In Nederland sinds 2021. De hoofddoelgroep van HiPRO zijn sporters. Fanatieke amateursporters. 

Note: Als ambassadeur van HiPRO (onderdeel van Danone) krijg ik regelmatig vragen over deze nieuwe lijn producten. In deze blog vindt je dan ook alle meest gestelde vragen en antwoorden over de HiPRO lijn van Danone. Let wel, ondanks dat ik ambassadeur ben probeer ik zo objectief mogelijk de vragen te beantwoorden.

Wat is HiPRO? 

HiPRO is een range zuivelproducten gericht op de fanatieke sporter. De producten bevatten allemaal een flinke portie eiwitten, maar daarnaast 0% vet en 0% toegevoegde suikers. 

Er zijn verschillende producten. Van proteïne drankjes, Skyr en proteïne mousse. Het assortiment is continu in ontwikkeling en aanvullende producten en smaken worden regelmatig toegevoegd. 

Is HiPRO gezond?

Ja, alle producten bevatten 0% vet en 0% toegevoegde suikers. Het is hoog in eiwitten en relatief laag in calorieën. Je kunt het dus prima iedere dag eten. Zelf gebruik ik het als herstelvoeding na een training. 

Hoeveel eiwitten zitten er nu echt in?

Fanatieke (duur)sporters zijn gek op eiwitten. Dus producten die hoog in eiwit zijn en laag in calorieën zijn populair. Kwark, eieren en eiwitshakes zijn dan ook vaste elementen in de keuken van de meeste fanatieke sporters. Dus hoe verhouden de producten van HiPro zich ten opzichte van de alternatieven.

In dit vergelijk ga ik uit van een bakje Skyr van HiPro in vergelijking tot een bakje Franse magere kwark (Jumbo). Ik vergelijk de waardes van 100gram met elkaar: 

(En voordat je denkt, lekker makkelijke magere kwark vergelijken en geen volle. Als je kijkt naar Franse volle kwark (Jumbo merk) dan bevat deze nog minder eiwitten. Namelijk maar 7.6 g. Volle kwark is vooral rijk aan meer calorieën en vetten, om die reden dus de Magere kwark in de vergelijking.)

HiPRO

HiPRO Proteïne drank vs Eiwitshake

Een ander vergelijk dat je kunt maken is de Proteïne drinken vergelijk met de meer ’tradtionele’ eiwitshake die je maakt met Whey Poeder. Als je puur kijkt op basis van eiwitten. Dan bevat een flesje HiPro 8.3gr Eiwitten per 100ml. Een flesje bevat 300ml en heeft in totaal 25gram eiwitten en 186 calorieën. 

Een maatschep van 28gr Whey Poeder bevat 22 gram eiwitten en wordt nog aangemaakt met 250ml water of melk. Mix je met water krijg je natuurlijk geen extra eiwitten. Mix je met 250ml halfvolle melk dan krijg je nog 8.5gram extra eiwitten erbij. 

In calorieën. Zit in een maatschap van 28gram 103 calorieën. En ook hier geldt, mix je met water dan blijft het daarbij, maar mix je met melk krijg je ook 115 calorieën extra erbij. Wat dan een totaal maakt van 218 calorieën.  

De conclusie is niet rechtlijnig. Het is natuurlijk maar net wat je zoekt. Sommige sporters zoeken producten laag in calorieën en hoog in eiwitten. Voor andere sporters is de calorieverhouding weer minder van belang. 

Is HiPRO lekker?

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Dus het zal ongetwijfeld persoonlijk zijn. Hoe dan ook zijn er van ieder product meer dan voldoende smaken. Ik kan me dus niet voorstellen dat er geen smaak bijzit die je niet lekker vindt.

Al met al vind ik alle smaken wel lekker, maar is mijn favoriet toch wel echt de chocolade smaken. De  chocolade proteïne mousse is dus ook mijn absolute favoriete. Smaakt als echte chocolademousse, maar dan dus gezond en vol met eiwitten. Ik bedoel.. wat wil je als chocolade liefhebber nog meer? 

De gekoelde proteïne dranken smaken fris. Zeker de citroen, mango en aardbeiden smaken. Het drinkt makkelijk weg. 

(HiPRO is ook geschikt voor vegetariërs.)

Wat zijn de kosten in verhouding tot alternatieven?

Een flesje HiPRO Proteïne Drink is op dit moment (april 2022) geprijsd op € 1,67 per flesje van 300ml. Als we dat weer vergelijken met Whey eiwitpoeder zit je met een emmer van 2.2kg op € 56,39. Hier haal je 81 shakes uit. Ofwel € 0,70 per maatschap. Voor de melk ben je aanvullend nog zo’n € 0,25 kwijt voor 250ml. Ofwel zit je rond de € 1,- voor een Whey eiwitshake en rond de € 1.70 voor HiPRO kant en klare fles. 

Het voordeel is wel dat HiPRO kant en klaar is (en ook in de koelkast lang houdbaar is) en je neemt het makkelijk mee. Twee hele grote voordelen. 

Waar koop je Danone HiPRO?

Danone HiPro is te koop in de bekende supermarkten. Je bestelt de HiPRO producten eenvoudig mee met je andere boodschappen onder andere online bij Jumbo.com. De houdbare Proteïne drank is ook te koop bij diverse webwinkels, zoals Bol.com

Op dit moment zit geen statiegeld op de kleine flesjes van HiPRO, wellicht verandert dit in de toekomst. 

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *