Zoek
Sluit dit zoekvak.

Arena badmuts

Arena badmuts

De badmuts. Het lijkt een simpel ding, maar toch blijken er in de praktijk heel wat verschillende modellen te zijn. Wat is nu het verschil tussen de badmutsen? En wat is de beste badmuts? Een review over de arena badmuts.

Ben jij fan van arena artikelen of wil je graag iets proberen? Met de code ‘MELISSA2024’ krijg je 10% korting in de webshop van arena: ga hiervoor naar www.arenabenelux.nl

Voordelen badmuts

Allereerst, waarom überhaupt een badmuts? De voordelen:

  • Het houdt je haar uit je gezicht. Voor vooral vrouwen Badmuts dames, 3 tips om te zorgen dat je badmuts goed zit, maar ook voor genoeg mannen.
  • Het houdt haar uit het zwembad. Niet echt lang haar? Dan nog is een badmuts aan te raden, het is namelijk ook wat hygiënischer voor het zwembad.
  • Het beschermt je haar voor chloor. Ondanks dat je haar niet helemaal droog blijft onder een badmuts wordt het ook niet zo nat als zonder badmuts. Je haar is dus net wat meer beschermt.
  • Je bent net wat meer hydrodynamisch. Oke, beetje non-argument voor 99,9% van de zwemmers. Maar hee, alle kleine beetjes helpen.
  • Het houdt je warm. Dat geldt niet voor de standaard siliconen badmutsen, maar de neopreen versie is zeker handig voor Openwater zwemmen in koud water.

Tip: Ga je in open water zwemmen, maar is het water nog niet heel warm? Draag dan 2 siliconen badmutsen over elkaar. Niet zo warm als een neopreen badmuts, maar wel als iets meer geïsoleerd. 

Beste badmuts voor trainingen

De standaard badmuts is de siliconen badmuts. Deze is het meest geschikt en meest gebruikt voor de dagelijkse / wekelijkse zwemtraining. Hij gaat makkelijk over je hoofd heen, zit niet te strak en ik heb er ook nog nooit 1 kapot getrokken. Ook voor wat langer haar blijft de standaard siliconen badmuts meestal nog prima zitten. De arena badmuts ‘classic’ is net wat dunner dan andere siliconen badmutsen waardoor deze wat beter opgaat en minder strak zit. Dat vind ik zelf wel prettig. Ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren en eventueel met patroontjes.

Badmuts voor wedstrijden

Zwem je zwemwedstrijden dan wordt vaak voor de wedstrijd een andere badmuts gebruikt. Deze zit strakker waardoor je net wat meer hydrodynamisch bent in het water. Je krijgt dan de ‘arena moulded pro’ badmuts. De badmuts is gemaakt van steviger siliconen en heeft geen vouwen. De classic badmuts zoals hierboven beschreven kun je opvouwen door de vouw die in het midden door de badmuts loopt. De moulded heeft dit dus niet en is gemaakt zonder naden of vouwen. De badmuts is anatomisch gevormd. Het logo zit bij de arena badmuts aan de voorzijde. Wel even kijken dus of deze mooi in het midden zit ;).
De moulded is er ook van zachter siliconen materiaal. Dat is de standaard ‘moulded’ badmuts (dus niet de pro versie). Deze is onder andere te herkennen aan het arena logo wat in een vierkantje aan de zijkant zit. Ook voel je duidelijk verschil in het materiaal. De badmuts is zacht, daar waar de pro meer aanvoelt als harder plastic. Beide zijn wel goed soepel. Je zet ze zonder moeite op en zitten ook lekker. Ik heb er (met lang haar) geen last van.
Uiteraard zijn deze badmutsen geen specifieke wedstrijdmaterialen, maar kun je het ook prima gebruiken voor tijdens de training.
Arena zwembril
Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *