Zoek
Sluit dit zoekvak.

Safeswimmer zwemboei – Swim Secure review en de opties

Safeswimmer zwemboei – Swim Secure review en de opties

Een zwemboei is een onmisbaar item voor iedere open water zwemmer. Het kan levensreddend zijn op verschillende gebieden. De boei zorgt namelijk voor meer zichtbaarheid (combineer dat vooral met een felle badmuts), maar het kan ook net het hoognodige drijfvermogen geven bij bijvoorbeeld kramp of vermoeidheid.
Meer over de zwemboei: Zwemboei openwater; boeiuh of boeiend?
In open water zwemmen zonder zwemboei is om die reden eigenlijk een ‘no go’. Zelf zwem ik met de ‘Swim Secure’ zwemboei. En dus werd het weleens tijd voor een review.

Swim Secure

Swim Secure is een engels merk dat onder andere zwemboei open water produceert (safeswimmer). Ze richten zich met hun producten volledig op het vergroten van veiligheid in het zwemmen. Dit doen ze niet alleen met safeswimmers, maar ook met andere gerelateerde producten zoals veiligheidslichtjes voor in het water en fluitjes. Swim Secure heeft daarnaast een groot assortiment aan randzaken, zoals waterdichte telefoonhoesjes, oordopjes, neusklem en badmutsen. De focus is echter op de diverse types safeswimmers, ofwel zwemboeien. Daarin onderscheiden ze eigenlijk twee categorieën. De ’tow floats’ en de ‘dry bag’. Het verschil tussen beide is dat de ’tow floats’ enkel drijvend en opblaasbaar is en de ‘dry bag’ ook de mogelijkheid geeft om spullen in op te bergen.

Swim Secure – Tow Floats

Een ’tow float’ wordt ook wel een sleepboei genoemd. Bij een sleepboei zit er geen functionaliteit om spullen op te bergen, maar de zwemboei heeft wel voldoende drijfvermogen om op te rusten. Zelf heb ik de ’tow float pro’. Deze is net iets groter dan de basisvariant en geeft dus net iets meer drijfvermogen om op te rusten.
Zwemboei opblazen
Je blaast de zwemboei eenvoudig op. Aan beide kanten zit een ventielopening om de zwemboei goed hard mee te kunnen opblazen. De boei loopt niet automatisch leeg en het afsluitende beschermdopje blijft ook goed zitten. Verder zit de boei goed vast met het touwtje en is de riem om je middel extra beveiligd met een karabijn sluiting. Extra voordeel de riem om je middel is goed te verstellen tot een klein formaat. Dat hebben niet alle zwemboeien en ik vind het wel prettig als deze strak om mijn middel zit.
In het Swim Secure assortiment zit daarnaast ook nog de ’tow float elite’. Deze is vergelijkbaar met de pro, maar heeft als extra functionaliteit een opbergvak aan de buitenkant. Hier kun je een gelletje of wat drinken in meenemen. Ideaal voor de lange zwemtocht om zo snel bij voeding of drinken te komen.

Swim Secure – Dry Bag

De andere optie binnen de Swim Secure lijn is de ‘dry bag‘. Ofwel een zwemboei die je alsnog gewoon opblaast, maar ook de mogelijkheid geeft om spullen mee te nemen. Dat heeft twee voordelen. Enerzijds heb je je spullen veilig mee en voor de mensen zonder goed zwemhorloge, (maar die wel nieuwsgierig zijn naar data) kun je zo via je mobiel en Strava je zwemactiviteit tracken.
Het werkt als volgt. Je stopt je spullen in de boei nog voordat deze is opgeblazen. Daarna rol je het uiteinde op tot het aangegeven vak en klik je de zak dicht. Pas op het laatst blaas je de safeswimmer helemaal op. Zo zitten je spullen eigenlijk vast in de boei. Ze bewegen niet meer los. Je hebt er tijdens het zwemmen dus ook helemaal geen last van.
De dry bags zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Allemaal met voldoende drijfvermogen voor een volwassene. Er is zelfs nog een rugzak variant (Swim Secure Wild Swim). Deze kun je zowel op je rug dragen met spullen er in, als opblazen om mee te zwemmen (met de spullen).

Welke safeswimmer zwemboei heb ik nodig?

Bij de keuze van een safeswimmer zwemboei kun je eigenlijk niet heel veel fout doen. Alle gemaakte safeswimmers voldoen aan de eisen. Het belangrijkste is dus om te kijken wat je zelf nodig hebt van je zwemboei. Wil je spullen kunnen opbergen, of juist niet? Zelf ben ik in eerste instantie gegaan voor een zwemboei die niet de mogelijkheid heeft om telefoon en/of autosleutels in op te bergen. In de praktijk zal ik eerlijk toegeven dat ik deze functionaliteit wel mis. Ik ben nu of afhankelijk van anderen om mijn spullen in op te bergen of de sleutels liggen nog in de tas aan de kant, op goed vertrouwen. Gelukkig gaat dat laatste nog steeds goed, maar als ik opnieuw zou kiezen, zou ik zeker voor een ‘dry bag’ zwemboei gaan. Gewoon net wat praktischer en net zo goed van kwaliteit.
Voor het volledige assortiment aan Swim Secure safeswimmers zwemboei ga dan naar: https://swimsecure.nl

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *