Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vakantiepark met zwembad

Vakantiepark met zwembad

Vakantie staat bijna synoniem aan zwemmen. Voor veel kinderen in ieder geval wel. Zonder zwembad, of zwemmen, voelt vakantie toch minder als vakantie, als je het onze dochters vraagt tenminste. Als fanatieke zwemmer ben ik dat eigenlijk wel met ze eens. Nu zoek ik zelf andere zaken in een zwembad, dan zij, maar bij de zoektocht naar een vakantiepark met zwembad probeer ik altijd wel iets te vinden waar we allemaal gelukkig van worden. Want een zwembad voor hen is er altijd wel. Maar een plek waar ook (op een rustiger moment) baantjes gezwommen kan worden is wel wat meer zoeken.

Vakantiepark met zwembad – voor baantjes zwemmen 😉

Bij deze vakantieparken kun je recreatief zwemmen, maar ook banenzwemmen. Denk bijvoorbeeld aan Roompot park Hunzedal (Roompot vakantieparken). Op doordeweekse momenten is het mogelijk om in het zwembad banen te zwemmen. Of EuroParcs IJsselmeer.
 
Het luxe vakantiepark ‘Hof van Saksen’ biedt niet alleen een super tof (subtropisch) zwemparadijs voor iedereen, maar ook een wedstrijdbad om banen te kunnen zwemmen. Let wel, in drukke periodes kan het weleens van de activiteitenagenda verdwijnen. Maar genoeg periodes is het wel mogelijk.
 
Eigenlijk als je wat beter gaat kijken, bieden ontzettend veel vakantieparken met zwembad genoeg momenten aan om ook rustig te kunnen trainen. Zowel in Nederland als in het buitenland. Pak je zwembril dus maar in ;). 

Vakantiepark met open water zwemmen

Niet zo’n fan van een zwembad? Of juist meer een natuurliefhebber. Niets zo lekker als openwater zwemmen ;). Er zijn natuurlijk ook meer dan genoeg vakantieparken in Nederland met recreatiewater op het park. Afhankelijk van het seizoen kun je hier prima rustig dippen of openwater zwemmen.
Let in de zomer wel altijd goed op de blauwalg meldingen en of het toegestaan is om in het recreatiewater te zwemmen.
Een park aan zee is natuurlijk helemaal leuk. Zowel voor de kids als om zelf te zwemmen. Vergeet je zwembril en zwemboei dus niet als je een vakantiepark aan zee boekt.

Alternatieve watersporten tijdens vakantie

Niet alleen banen zwemmen is mogelijk op sommige vakantieparken. Genoeg parken bieden ook andere activiteiten aan. Zo heeft Roompot park Beach Resort aquafitness aan, zwemlessen voor regionale kinderen en een bewegen voor ouderen activiteit. Idem voor Hof van Saksen die Aquamix geven tot aan een heuse onderwaterscooter. Hoe tof!
 
Genoeg mogelijkheden dus om tijdens je vakantie op een vakantiepark te blijven zwemmen.
Geniet ervan!

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *