Zoek
Sluit dit zoekvak.

Na het zwemmen snel aan tafel met magnetronmaaltijden

Na het zwemmen snel aan tafel met magnetronmaaltijden

Kom je net uit het water gerold, honger als een beer, maar geen zin om uren in de keuken te staan? Dan heb ik iets voor jou. Maar eerst even dit: check zeker eens www.fuelyourbody.nl/ als je zoekt naar de juiste brandstof voor jouw zwemsessies. Oké, terug naar de keuken- of eigenlijk, hoe we die gaan ontwijken.

Zwemmen maakt hongerig

Zwemmen is als een marathon lopen, maar dan lekker in het water. Je gebruikt elke spier in je lijf en ja, dat maakt hongerig. En niet zo’n beetje ook. Dus wat doe je dan? Juist ja, op zoek naar eten dat snel klaar is en toch voedt.

Gooi het roer om met magnetronmaaltijden

Hou op met me! Magnetronmaaltijden? Ja, echt. Maar niet die droge hap van vroeger waar je nog liever het bakje opeet dan de inhoud. Nee, we hebben het over culinaire hoogstandjes die binnen enkele minuten op je bord liggen te pronken.

Eten moet ook brandstof zijn

Je wilt niet alleen maar vullen; nee, je wilt voeden! Zwemmen vraagt veel van je lichaam en dus heb je eten nodig dat teruggeeft: eiwitten voor herstel, koolhydraten voor energie en vetten voor… nou ja, omdat het lekker is en ook belangrijk.

Zo vind je de juiste balans

  • Kijk naar de ingrediënten: meer groenten = beter.
  • Eiwitten zijn je beste vriend na een work-out in het water.
  • Blijf weg van te veel suiker; daar word je alleen maar moe van (letterlijk).

En hier komt de clou: kies magnetronmaaltijden die deze boxen afvinken. Ja, ze bestaan echt! Denk aan een quinoa salade met gegrilde kip of een curry vol groenten en linzen – allemaal binnen handbereik na slechts een paar minuten in de magnetron.

Klinkt goed maar waar begin ik?

  1. Sla groot in na training: haal meerdere maaltijden tegelijk zodat je altijd iets goeds bij de hand hebt.
  2. Wees avontuurlijk: probeer verschillende smaken en ingrediënten uit om te zien wat je lekker vindt en wat goed werkt voor jouw lijf.
  3. Bewaar op slimme wijze: sommige maaltijden kun je zelfs invriezen. Zo verspil je minder en heb je altijd iets klaar wanneer die beren honger toeslaat na het zwemmen.

Een top oplossing voor elke zwemmer – zo zou ik magnetron maaltijden willen noemen. Ze wachten geduldig in hun foliepakjes tot je thuiskomt van training of wedstrijd. Gooi ze in dat wonderapparaat dat we magnetron noemen, even geduld… En voilà! Een koningsmaal staat klaar terwijl je nog natte haren hebt van het zwembad.

Dus vergeet niet; naast al die baantjes trekken en techniek verbeteren onder water is goed eten net zo belangrijk boven water. Maak er dus geen wetenschappelijke studie van met allerlei ingewikkelde recepten als tijd niet jouw beste vriend is na trainingssessies. Kies gewoon eens voor gemak zonder schaamte; ga voor gezonde magnetronmaaltijden. Want laten we eerlijk zijn; soms heeft zelfs een topzwemmer gewoon behoefte aan snelheid buiten het bad!

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *