Zoek
Sluit dit zoekvak.

Herstellen met een deken op de bank

Herstellen met een deken op de bank

Na een intensieve zwemtraining met een zwemschema of een flink stuk in openwater zwemmen, heb je het eerst heel warm maar kun je het daarna snel koud krijgen. Het is belangrijk om na het sporten niet te snel af te koelen omdat je dan het risico loopt om je spieren te beschadigen. Daarom is niets beter na een intensieve workout dan even lekker te ontspannen op de bank. Een warme deken waarin je jezelf lekker in kunt pakken is dan precies wat je nodig hebt om je warm te houden.

OIHP warme deken

Er zijn verschillende materialen waaruit een deken gemaakt kan worden, maar wol is absoluut één van de beste opties. Wol houdt je lekker warm, omdat het isoleert en je lichaamswarmte vasthoudt. Dat is precies wat je nodig hebt na het sporten. Daarbij komt dat wol ademend is, wat betekent dat het vocht opneemt en wegvoert, zodat je niet gaat zweten en het niet te warm wordt onder de deken. Zo rust je heerlijk ontspannend uit en laadt je je alvast op voor je volgende training.

Een wollen deken is ook geweldig voor ’s nachts. Als je de deken op je bed legt, zal je lekker warm slapen en de hele nacht door van de warmte blijven genieten. Het is ook een comfortabele optie, omdat wol zacht en knus aanvoelt. Bovendien is wol hypoallergeen, wat betekent dat het niet schadelijk is voor mensen met allergieën. En je weet toch dat je slaap het beste herstel is. Sommige zeggen zelfs dat records worden gebroken dankzij een goede nachtrust.

plaid geel wol klippan preppy

In feite is een wollen deken niet alleen handig na het sporten, maar ook perfect voor elke gelegenheid waarbij je het warm wilt hebben. Of je nu op de bank ligt te ontspannen, of in bed slaapt, een wollen deken zorgt ervoor dat je comfortabel blijft en warm houdt. Bovendien zijn er veel verschillende soorten wollen dekens verkrijgbaar, zodat je zeker iets kunt vinden dat bij je stijl en smaak past. Enkele voorbeelden zijn lamswol, alpacawol of merinowol. Lamswol wordt erg vaak gebruikt voor wollen dekens en is altijd een prima keuze. Apacawol is zachter en vaak een stuk dunner geweven. Omdat het wol is houdt ook alpacawol je heerlijkwarm maar je hebt minder volume over je heen. Merinowol ken je vast wel uit de sportwereld.

Veel sportkleding wordt tegenwoordig gemaakt van merinowol. Dit komt omdatmerinowol bij uitstek goed ademt. Daardoor zweet je minder snel en houdt merinowol ook minder snel luchtjes vast. Leuk dat merinowol dus ook veel gebruikt wordt om dekens van te weven.

Als je op zoek bent naar een warme en comfortabele deken om je warm te houden na het sporten, dan is een wollen deken dus een uitstekende keuze. Veel keuze wollen dekens vind je bij webshop Ookinhetpaars.

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *