Zoek
Sluit dit zoekvak.

Effectieve weightgainer om snel meer massa te kweken

Effectieve weightgainer om snel meer massa te kweken

Het trainingsschema van een zwemmer zal qua inhoud afwijken van het schema van bijvoorbeeld een crossfitter. De reden hiervan is duidelijk. Een zwemmer moet niet alleen lange en sterke spieren hebben, maar ook soepele spieren. Wat is er nog meer van invloed op de prestaties van een zwemmer en welke rol speelt een weightgainer als Serious Mass daarbij?

Krachttraining voor soepele en sterke spieren

Een zwemmer moet veel spierkracht opbouwen om de weerstand van het water in een hoog tempo te kunnen doorbreken. De spieren moeten soepel zijn, maar sterk. En dat is een combinatie die je bij powerlifters of mensen die aan fitness doen, vaak niet terugziet. Dat is voor die sporten ook niet zo noodzakelijk als bij het zwemmen.

Naast spierkracht is het hebben van het juiste gewicht ook een belangrijk aspect waar je als zwemmer rekening mee moet houden. Maar door het intensieve trainen, zowel in het water als in de sportschool, kan dit een averechts effect hebben op je spiermassa en dus op je gewicht. Doordat je veel van je lichaam en je spieren vraagt, is de kans groot dat je je reserves aanspreekt. In plaats van spierkracht op te bouwen en op het juiste lichaamsgewicht te komen, val je af. Een gewone proteïneshake kan dit niet opvangen. Maar met Serious Mass is dat wel mogelijk.

Een proteïneshake vs een weightgainer

Een weightgainer is ook een proteïneshake. Het verschil zit voornamelijk in het aantal eiwitten per dosering. Dat is namelijk ongeveer twee keer zoveel als bij een normale proteïneshake. Een weightgainer als Serious Mass bevat daarnaast een belangrijk aantal koolhydraten en vetten. Dat zie je normaal gesproken bij een andere eiwitshake ook niet terug. De gedachte hierachter is dat je met de weightgainer niet alleen je spieren wilt ondersteunen tijdens je trainingen in het groeien en het herstellen. Je wilt ook werkelijk dat je aan lichaamsgewicht wint. En omdat je door de intensieve trainingen al je reserves verbruikt, kun je wel wat aanvulling gebruiken om de spiermassa ook werkelijk te laten toenemen.

Pas de weightgainer toe op je trainingsschema

Voor het beste effect is het belangrijk dat je het gebruik van de weightgainer goed op je trainingsschema afstemt en ook kijkt naar je eigen behoefte. In principe kun je deze shake bij een maaltijd innemen, of als tussendoortje tijdens de trainingen. Het is aan jou om te kijken op welk moment je lichaam de aanvulling van de eiwitten, vetten en koolhydraten het beste kan gebruiken. Is dat voor een zware training? Zodat je spieren genoeg kracht hebben om de intensieve oefeningen uit te voeren? Of heb je tussen de ochtend- en avondtraining behoefte aan aanvulling om de vermoeidheid uit je spieren te halen? Het is ook mogelijk om de weightgainer aan het eind van de dag in te nemen, zodat je spieren de kans krijgen zich tijdens de nacht te herstellen.

Dankzij de samenstelling zal er tijdens het na het sporten niet alleen ruimte zijn voor spierherstel, maar ook voor opbouw van de spiermassa. En dat is uiteraard waar je naar op zoek bent als je kiest voor een weightgainer.

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *