Zoek
Sluit dit zoekvak.

Triathlon agenda, onze tips voor betaalbare wedstrijden (inschrijfgeld onder € 50,-) in 2023

Triathlon agenda, onze tips voor betaalbare wedstrijden (inschrijfgeld onder € 50,-) in 2023

Met grote commerciële wedstrijden zoals Ironman vliegen de triathlon wedstrijden je om de oren. Met het bijbehorende prijskaartje. Honderden euro’s voor een halve triathlon zijn eerder de norm dan de uitzondering. Goed wellicht meer beleving en iets strakkere organisaties. Maar ook massaal, druk en zeker niet altijd waar voor je geld.

Het maakt de triathlonsport een steeds duurder wordende sport. Zonde, want om te starten is het belangrijk om het ook toegankelijk te houden. Of je eigen kalender te vullen met 1 duurdere wedstrijd en deze verder op te vullen met kleinere wedstrijden die ook wat goedkoper zijn.

Gelukkig zijn er nog enkele (vaak vrijwillige) organisaties die op de triathlon kalender staan en hun uiterste best doen om inschrijfgeld echt laag te houden. Dat kan, omdat het vrijwilligers zijn en vaak lokaal op de nodige goodwill nog kunnen rekenen. Je krijgt misschien geen fancy medaille, of een heel buffet na afloop. Maar je kunt wel je kilometers maken tijdens een evenement waarbij veel liefde en aandacht in is gestoken. En alles net wat gemoedelijker en persoonlijker gaat.

In deze blog een ode aan lokale organisaties en betaalbare triathlons voor 2023 met een inschrijfgeld onder € 50,-.

Triathlon agenda 2023

In het onderzoek zijn we opzoek gegaan naar betaalbare triathlon wedstrijden voor een kwart afstand. Ofwel 1000m zwemmen, 40km fietsen en 10km hardlopen. Deze afstand wordt veel georganiseerd en maakt het dus wat makkelijker te vergelijken.

Let op, inschrijfgeld is exclusief afdracht aan de Nederlandse triathlonbond (€ 9,- voor een daglicentie) en excl. eventuele timing chip. Aangezien deze binnen een lidmaatschap of in eigen beheer kunnen zijn, hebben we deze buitenbeschouwing gelaten. Ook eventuele extra’s die gekocht kunnen worden, zoals een finisher T-shirt of medaille zijn niet meegenomen in de vergelijking.

Benoemde triatlons zijn wedstrijden die inclusief eventuele NTB afdracht voor de daglicentie onder de € 50,- grens aan inschrijfgeld vallen.

Westland Triathlon, ’s Gravenzande (Zuid-Holland)

Theta Triathlon, Eindhoven (Noord-Brabant)

Tanis Triathlon de Langstraat, Waalwijk (Noord-Brabant)

 

Triathlon Luttenberg (Overijssel)

 

Triathlon Terheijden (Noord-Brabant)

Triathlon Tilburg (Noord-Brabant)

Triathlon Rosmalen (Noord-Brabant)

Triathlon Delft (Zuid-Holland)

 

Triathlon Oud Gastel (Noord-Brabant)

Triathlon Wommels (Friesland)

 

Triathlon Alphen (Zuid-Holland)

Missen we nog goedkope triatlons? 

Eerlijk is eerlijk, het is geen hele lange lijst. Een goedkope triatlon organiseren is in de praktijk uitdagend (en zeker voor professionele organisaties met teruglopende deelnemers extra uitdagend). Op dit moment staan er acht triatlons die zover bekend zijn. Noord-Brabant springt er in ieder geval als het gaat om betaalbare triatlons.

Wellicht is deze lijst niet volledig. Ken je nog een triathlon voor 2023 die qua goedkoop inschrijfgeld zeker ook in deze lijst thuis hoort, dan hoor ik het graag (Melissa@zwemblog.com). Niet alle triatlons staan al op de agenda en van enkele is het inschrijftarief nog niet bekend. Met nieuwe informatie zal deze blog aangepast worden.

Ook interessant: Triathlon checklist

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *