Zoek
Sluit dit zoekvak.

Liiteguard Hardloopsokken en broek ervaringen

Liiteguard Hardloopsokken en broek ervaringen

Liiteguard is een Deens sportmerk specifiek gericht op het voorkomen van sport / hardloopblessures. De oprichter, voormalig profvoetballer en sportfysiotherapeut. Het doel was om met Liiteguard producten te maken die blessurepreventie zouden werken. Ze zijn gespecialiseerd in compressietechnologie. Zowel voor sokken voor voetballers, als mede voor hardlopers. In dit artikel focussen we ons enkel op de hardloopproducten en niet de voetballijn.

GLU-TECH – Hardloopbroek Liiteguard

De GLU-TECH hardloopbroeken van litteguard zijn specifiek gericht op heupstabiliteit. Alle GLU-TECH hardloopbroeken hebben een gepatenteerde elastische band (aan de achterzijde), met als doel constante steun bieden aan je bilspieren zodat je heup meer stabiliteit krijgt.

liiteguard hardloopbroek

Mijn persoonlijke ervaring

Het klinkt mooi, maar eerlijk is eerlijk, het zit niet alleen heerlijk en stevig, het werkt ook nog eens. Als sceptische hardloper met altijd heupproblemen en fanatiek fysio bezoeker (en osteopaat en uren krachttraining) was ik heel benieuwd om de broek te proberen en te ervaren of het echt wat zou kunnen betekenen.

Vanaf dag 1 dat ik de broek heb, heb ik nooit meer anders gedragen. De stevigheid zit super fijn. Een hele grote plus. De broek zakt nooit af. Of ik nu een goedkope decatlon broek droeg of een duurdere merk hardloopbroek, eigenlijk al mijn hardloopbroeken zakten makkelijk af. Of het touwtje zat zo strak dat uitdoen weer een hele uitdaging was.

Met de Liiteguard broek is dat verleden tijd. Oh en voor de dames… Je billen komen echt heel mooi uit in de broek ;). Belangrijk? Nee, wel mooi meegenomen ;).

De korte broek geeft nog net wat meer compressie dan de lange variant ervan. Beide type broeken bevatten daarnaast ook praktische zakken aan de zijkant. Handig voor bijvoorbeeld je telefoon of gelletjes. Ook door het extra gewicht, zakt de broek nog steeds niet af.

Nooit meer heuppijn?

Heb ik dan echt nooit meer pijn? Nee zeker niet. Stabiliserende oefeningen en kracht blijft nog steeds belangrijk. Maar de broek geeft meer steun, waardoor ik zeker bij vermoeidheid langer techniek kan vasthouden. En dus langer pijnvrij kan trainen. Het is een ondersteuning, geen definitieve oplossing of wondermiddel.

Sokken met anti-slip – Liiteguard

Naast de hardloopbroeken is Litteguard voornamelijk specialist in sokken. Van gewone sokken tot compressiesokken of tubes. Het mooie aan alle sokken van Liiteguard is dat ze uitgerust zijn met antislip. Ofwel sokken met nopjes. Dit geeft meer grip in je hardloopschoen en zit extra stevig.

Er zijn in de lange sokken twee varianten, de Shin-tech en de performance kous. De performance is met name gericht op voetballers met een binnenzak voor scheenbeschermers. De Shin-tech is ontworpen voor hardlopers. Met extra ondersteuning voor de schenen en betere doorbloeding. De korte sokken zijn vooral gericht op goede grip, met goede ondersteuning rondom je enkel en achillespees.

(Note: enkel de ‘ultralight’ bevat geen anti-slip onderlaag, zodat de sok vooral in warme temperaturen ideaal is.)

Voordelen van sokken met anti-slip

De voordelen van sokken met anti-slip is, je raad het niet, je minder schuift ;). Dit heeft als groot voordeel dat de kans op blaren aanzienlijk wordt verminderd. Het zit ook lekker. Ik gebruik ze zowel voor het fietsen als hardlopen. Ook in triathlon heb ik de sokken weleens gedragen. Maar eerlijk is eerlijk, snel aandoen valt nog een beetje tegen.

Tijdens de wedstrijd zou ik ze dus niet aanraden, verder train ik altijd met deze sokken. Zowel met hardlopen dus, als met fietsen.

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *