Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boek recensie: Bruut – Sharon van Rouwendaal

Boek recensie: Bruut – Sharon van Rouwendaal

De openwater zwemster die goud won op de 10km op de Olympische spelen, Sharon van Rouwendaal. Niet alleen bekend om haar prestaties, maar misschien nog wel meer bekend van de trainer waarbij ze al jaren traint. De Franse zwemtrainer Philippe Lucas. Een niet altijd zo vriendelijke trainer, en dan druk ik me zacht uit. Ik ken hem natuurlijk niet. Maar wat je hoort en ziet van hem is niet mis.
Nieuwsgierig was ik dan ook naar de zwemster die al jarenlang bij hem traint. Hoe kom je erbij? Waarom zou je dit willen? En wat heeft hij, wat haar zo trekt?
Met zo’n excentrieke zwemtrainer en de super prestaties van Sharon kan niet anders dan dat je nieuwsgierigheid wordt gewekt. En dus kocht ik haar boek ‘Bruut‘, geschreven door Natasja Weber, sportjournalist.
Natasja schreef een prachtige biografie van Sharon. Op verschillende wijze beschrijft ze passages uit het leven van Sharon. Met quotes van zowel haar familie, trainers en sharon zelf uiteraard. Op beeldende wijze wordt opgeschreven hoe bepaalde trainingen eruit zagen. Bijna alsof je er bij was.
Het boek grijpt me aan. Het eerste deel over haar jeugd is bijzonder. De liefde voor dieren. Wie heeft er nu een eend als beste vriend? Het alleen tegen de wereld gevoel en het verhuizen naar Frankrijk met alle ervaringen en uitdagingen die daarbij komen kijken.

Om over haar brute trainingen nog maar niet te spreken.

Een bijzondere meid waarbij je haar reis richting de olympische spelen, haar gouden 10km zwemtocht meekrijgt.
De omstandigheden waarin ze heeft getraind. De uitdagingen en hoe ze toch grotendeels alleen zichzelf helemaal naar de top heeft geknokt. Met een coach waar menig zwemmer eerder van wegrent dan enthousiast van wordt. Maar voor haar blijkt het te werken en weet hij haar op een manier te motiveren die je bijna voelt. De trigger ‘jij gaat mij niet klein krijgen’ is een enorme motivatie. Waar ieder voor zich eventueel eigen lessen uit kan trekken.

Een topsporter in hart en nieren.

En een boek waar ik alleen maar enthousiast van kan worden.
Voor iedereen die van zwemmen houdt, van topsporters in hart en nieren. Als motivatie voor je eigen trainingen. Of gewoon om te leren. En heerlijk voor op vakantie. Je leest het 256 pagina’s tellende boek zo uit.
Je koopt het onder andere bij bol.com:

Nieuwsgierig naar meer (gerelateerde) zwemboeken, ik heb een lijstje met persoonlijke favorieten, klik hier: Zwemboeken.
Oh en ik hoop maar dat mijn zwemtrainer, waarvan ik weet dat hij het ook heeft gelezen, geen inspiratie op doet van haar monster setjes ;).

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *