Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Arena wetsuit

Review: Arena wetsuit

Met het openwaterseizoen weer voor de deur komt ieder jaar dezelfde vraag omhoog. Heb ik een wetsuit nodig? En zoja wat voor wetsuit dan?

Vandaag neem ik mijn wetsuit onder de loep, namelijk de collectie van Arena Waterinstinct. De openwater / triathlon wetsuits van Arena bestaan eigenlijk uit twee uitvoeringen. De basis en de carbon. Hierin zijn twee varianten voor beide uitvoeringen. Namelijk een pak met en zonder mouwen. Er is zowel een lijn voor dames als voor heren. Los van de pasvorm zijn ze qua look hetzelfde. Met een handige maattabel kun je jezelf opmeten en een indicatie krijgen van de maat. Toch is het wel altijd aan te raden om even te passen als je die mogelijkheid hebt.

Ben jij fan van arena artikelen of wil je graag iets proberen? Met de code ‘MELISSA2024’ krijg je 10% korting in de webshop van arena: ga hiervoor naar www.arenabenelux.nl


Wetsuit met of zonder mouwen?

Een wetsuit met of zonder mouwen (sleeves) is iets waar je vooraf goed over na dient te denken. Zonder mouwen heb je iets meer bewegingsvrijheid, maar mis je ook een essentieel deel in de isolatie. Sommige zwemmers voelen zich wat beklemd in een pak met mouwen en kiezen daarom voor een pak zonder mouwen. Als je pak goed past, dan heb je ook met mouwen goede bewegingsvrijheid en je schijnt zelfs iets sneller te zijn in een pak met mouwen. Voor extra warmte / isolatie of als je graag zwemt in koudere watertemperatuur is met mouwen wel zo prettig.

Arena Storm wetsuit – 2022

Arena wetsuit

In 2022 heeft arena het ‘storm’ wetsuit uitgebracht. Met zowel overeenkomsten als toch weer verschillen met de Carbon versie van 2021 (zie onderstaand). 

Allereerst is het design aangepast. En hoe! Wat een gaaf pak is het geworden. Zowel voor de mannen als vrouwen is het design hetzelfde. Super elegant.  

Verder zijn het kleine nuances die anders zijn. Zo is het materiaal van je onderarm dubbellaags. Om je catch beter te ondersteunen. 

Een grote verandering is de rits. Deze gaat in 2022 van onder naar boven dicht. In 2021 was dit nog andersom. De meeste wetsuits gaan van onder naar boven dicht, dus in dat opzicht zal dit voor meer zwemmers logischer aanvoelen. Al vond ik andersom zeker net zo praktisch met het uitdoen. 

Verder is ook dit pak van absolute topkwaliteit, ook voorzien van carbon (extra drijfvermogen dus) en FINA goedgekeurd. Ofwel ook geschikt voor (internationale) openwater wedstrijden. 

Het pak is van heerlijk zacht flexibel materiaal, waardoor het zo min mogelijk belemmert in het zwemmen.

Arena Carbon wetsuit – 2021

Het Arena Wetsuit Carbon is het wetsuit uit de 2021 collectie. Dit wetsuit is arena’s ’top of the range’ wetsuit waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste Neoprene’s in de markt. Zo wordt voor de core en de benen het Yamamoto Aerodome neopreen gebruikt voor maximale drijfvermogen. Op de core is daarnaast specifieke carbon techniek toegepast voor een goede corestabiliteit tijdens het zwemmen.

Op de schouders en armen is juist het tegenovergestelde gebruikt. Namelijk super dun en rekbaar 1,5mm dik neopreen. Zodat je zo vrij mogelijk je armen kunt bewegen. Niet geheel onbelangrijk in het zwemen.

De rits is in dit wetsuit andersom geplaatst. Hij gaat dus van boven naar beneden dicht. Dat is even wennen, maar vind ik zelf wel heel prettig. Hierdoor kun je snel uit je pak, je trekt hem in 1 keer naar boven toe open. Vooral handig als je dus aan triatlon doet.

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *