Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zwemboei met opbergruimte – arena

Zwemboei met opbergruimte – arena

Een zwemboei is een musthave voor iedere buitenzwemmer. Het is veilig, mensen om je heen kunnen je beter zien (vandaar altijd de felle kleuren) en als extra plus, een zwemboei met opbergruimte zorgt ervoor dat essentiële zaken zoals telefoon en autosleutels veilig mee kunt nemen.

Meer lezen over de voordelen en de 5 meest gestelde vragen over een zwemboei? Lees dan deze blog: Zwemboei openwater; boeiuh of boeiend?

Ben jij fan van arena artikelen of wil je graag iets proberen? Met de code ‘MELISSA2024’ krijg je 10% korting in de webshop van arena: ga hiervoor naar www.arenabenelux.nl

arena zwemboei met opbergruimte

De arena zwemboei met opbergruimte beschikt over twee felle fluoriderende kleuren. De ene kant is geel en de andere kant is oranje. Dit maakt de boei net iets anders dan de andere zwemboeien op de markt, die voornamelijk allemaal uit 1 kleur bestaan.

Een ander verschil ten opzichte van andere boeien is het handvat wat erop geplaatst is (enkel op de oranje zijde). Hierdoor kun je hem eenvoudiger vasthouden, of juist gebruiken voor wat techniektraining, zoals een benenset. Want ja, ook in openwater kun je prima wat zwemtechniek trainen.

Zwemboei met opbergruimte

In deze blog focussen we ons enkel op de zwemboei met opbergruimte. Ofwel de ‘drybag zwemboei’. Zoals de nieuwe zwemboei in de collectie van arena Waterinstinct. Internationaal 1 van de topmerken op het gebied van zwemkleding en zwemmaterialen.

Deze zwemboei heeft een groot vak voor opbergruimte. Het idee is simpel. Als de boei niet is opgeblazen is het 1 grote stevige zak. Hier kun je wat kleine spullen indoen. Zoals een klein setje droge kleding, of sleutels en een telefoon. Als alles erin zit vouw je het uiteinde een paar keer dubbel en klik je het aan elkaar (spreekt voor zich). Daarna blaas je de zwemboei op.

Tip: Voor meer zichtbaarheid of als je weleens zwemt voor zonsopkomst of net na zonsondergang, stop een lampje in het opbergvak. Ben je gelijk nog beter zichtbaar. Dit kan gewoon verlichting zijn zoals hardlopers ook om hun arm hebben. 

zwemboei opbergruimte

Opblazen en leeglaten van de zwemboei met opbergruimte

De zwemboei beschikt over twee ventielen, aan iedere zijde 1. Je kunt de boei dus via twee kanten opblazen, maar je hoeft maar 1 kant te gebruiken. De ene kant laat je, logischerwijs, dus dicht en via de andere kant blaas je de boei op. De arena zwemboei beschikt over een dubbel ventiel. Hierdoor kun je de zwemboei opblazen met het kleine ventiel en als je het grotere ventiel opendraait loopt deze extra snel leeg. De ventielen zijn van goede kwaliteit, ik heb niet het idee dat het snel kapot zal gaan.

Bevestiging zwemboei

De zwemboei bevestig je aan jezelf door een riem rondom je middel. De zogenoemde ‘sleeplijn’ is 40cm lang. Wat ruim voldoende is voor zowel mannen als vrouwen. De boei drijft gewoon achter je aan en je hebt er geen last van. De heupriem is verstelbaar.

zwemmen wetsuit

Voor de praktische zwemmer

Voor als je nog wat praktische details wilt weten over de arena zwemboei:

  • volume ca. 17 liter
  • afmetingen (opgeblazen): ca. 50 x 25 x 23 cm
  • materiaal: 100% PVC (polyvinylchloride)
  • gewicht: ca. 375 g

Let wel: De Arena zwemboei is alleen bedoeld als ondersteunende veiligheidsmaatregel om je zichtbaarheid te vergroten. Het is nooit een hulpmiddel om levens te redden.

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *