Review: Arena wetsuit

Review: Arena wetsuit

Met het openwaterseizoen weer voor de deur komt ieder jaar dezelfde vraag omhoog. Heb ik een wetsuit nodig? En zoja wat voor wetsuit dan?
Vandaag neem ik mijn wetsuit onder de loep, namelijk de collectie van Arena Waterinstinct.
De openwater / triathlon wetsuits van Arena bestaan eigenlijk uit twee uitvoeringen. De basis en de carbon. Hierin zijn twee varianten voor beide uitvoeringen. Namelijk een pak met en zonder mouwen. Er is zowel een lijn voor dames als voor heren. Los van de pasvorm zijn ze qua look hetzelfde. Met een handige maattabel kun je jezelf opmeten en een indicatie krijgen van de maat. Toch is het wel altijd aan te raden om even te passen als je die mogelijkheid hebt.

Wetsuit met of zonder mouwen?

Een wetsuit met of zonder mouwen (sleeves) is iets waar je vooraf goed over na dient te denken. Zonder mouwen heb je iets meer bewegingsvrijheid, maar mis je ook een essentieel deel in de isolatie. Sommige zwemmers voelen zich wat beklemd in een pak met mouwen en kiezen daarom voor een pak zonder mouwen. Als je pak goed past, dan heb je ook met mouwen goede bewegingsvrijheid en je schijnt zelfs iets sneller te zijn in een pak met mouwen. Voor extra warmte / isolatie of als je graag zwemt in koudere watertemperatuur is met mouwen wel zo prettig.

Arena Black wetsuit

De ‘black’ edition is de basis versie uit de collectie en wat dikker dan de Carbon variant. Hierdoor heeft het gehele pak goed drijfvermogen. Het is een soepel pak en biedt veel bewegingsvrijheid vanwege de stretch stof die erin is verwerkt. Op de borst en rug is een extra laag neopreen aangebracht voor  drijfvermogen en een goede lichaamshouding.

Arena Carbon wetsuit

Zelf beschik ik over de Arena Wetsuit Carbon. Dit wetsuit is arena’s ‘top of the range’ wetsuit waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste Neoprene’s in de markt. Zo wordt voor de core en de benen het Yamamoto Aerodome neopreen gebruikt voor maximale drijfvermogen. Op de core is daarnaast specifieke carbon techniek toegepast voor een goede corestabiliteit tijdens het zwemmen.
Op de schouders en armen is juist het tegenovergestelde gebruikt. Namelijk super dun en rekbaar 1,5mm dik neopreen. Zodat je zo vrij mogelijk je armen kunt bewegen. Niet geheel onbelangrijk in het zwemen.
En nog een groot voordeel. De rits is andersom geplaatst. Hij gaat dus van boven naar beneden dicht. Dat is even wennen, maar vind ik zelf wel heel prettig. Hierdoor kun je snel uit je pak, je trekt hem in 1 keer naar boven toe open. Vooral handig als je dus aan triatlon doet.
Oh en nog een voordeel. Persoonlijk vind ik hem ook echt heel mooi qua design. Maar goed, dat is smaak.

Shop met korting bij Arena:

Ontvang gratis inspiratie

Kun je wel wat zweminspiratie gebruiken? Schrijf je in en ontvang GRATIS ‘zwemspiratie’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *