Arena Triathlon Zwemseries

Wil jij het komende seizoen goed aan de start komen?

Daag jezelf uit met de Triathlon zwemseries.

De eerste zwemwedstrijd gericht op triatleten ter voorbereiding van het nieuwe triathlonseizoen.

Met Arena Triathlon ZwemSeries is het doel om ook in het winterseizoen triatleten, open water zwemmers of fanatieke zwemmers te prikkelen om een betere zwemmer te worden. Dit door zwemwedstrijden op een laagdrempelige manier toegankelijk te maken.

* In verband met de huidige maatregelen is de arena triathlon zwemseries tot nader orde uitgesteld * 

Wil je op de hoogte blijven voor de nieuwe datum? Schrijf je dan onderstaand in (geen maillijst, enkel voor de wedstrijd):

Nieuwe datum nader te bepalen

Locatie: Recreatieoord de Warande
Wilhelminakanaal Zuid 66
4903 RA Oosterhout (Noord-Brabant)

50m wedstrijdbad

Afstanden:

  • 500m borstcrawl
  • 1000m borstcrawl
  • Beide afstanden zwemmen ook mogelijk 
 

Het betreft een open inschrijving. Geen licentie van de KNZB of triathlonbond is nodig. Ideale manier om laagdrempelig een zwemwedstrijd te proberen en jezelf uit te dagen. 

Count every second until the start.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Inschrijving

De inschrijving voor de eerste Arena Triathlon Zwemserie is op dit moment gesloten.

Je kunt een ticket bestellen door op het product hiernaast te klikken.

Je kunt kiezen om 500m, 1000m of beide afstanden te zwemmen. Indien je beide afstanden zwemt, zwem je deze niet direct achter elkaar.

Na iedere afstand ontvang je een Arena Triathlon Zwemseries medaille.

Wil je op de hoogte blijven voor de nieuwe datum? Schrijf je dan onderstaand in (geen maillijst, enkel voor de wedstrijd):

Veel gestelde vragen

Een Arena Triathlon Zwemseries badmuts, een medaille en een leuke wedstrijd om je ook in het winterseizoen te prikkelen om een betere zwemmer te worden en je daarbij te meten aan anderen. 

Voor de nummers 1, 2 en 3 (mannen en vrouwen) van zowel de 500m als de 1000m zijn er tevens prijzen. 

Er worden prijzen uitgereikt aan de nummer 1, 2 en 3 van iedere afstand. Zowel een klassement voor mannen en vrouwen. 

Prijzenpakket wordt aangeboden door Arena Benelux. 

Er zijn geen prijzen per individuele agegroup. Wel wordt een klassement per age group opgemaakt en later online geplaatst.  

Deelname is mogelijk vanaf 18 jaar (op het moment van deelname dient de zwemmer 18 jaar te zijn).

Ja! Je kunt je inschrijven voor beide afstanden. In totaal kun je dus 1.5km zwemmen (500m + 1000m). Mooie oefening voor het triatlonseizoen.

Je mag gewoon starten in je normale trainingsbadkleding. Ofwel een strakke zwembroek of zwempak. 

 

Een race wedstrijdpak, zoals gebruikelijk is tijdens reguliere zwemwedstrijden, is niet nodig. Het mag wel. Net zoals het dragen van je trisuit is toegestaan. 

 

Het dragen van een wetsuit is niet toegestaan. 

Ja! Iedereen mag meedoen. Het is een open inschrijving wedstrijd waarbij iedereen welkom is. Uiteraard dien je wel de afstanden in borstcrawl te kunnen volbrengen.

Alle afstanden zijn in borstcrawl.

Bij inschrijving vragen we je een schatting te geven van je gemiddelde zwemtijd per 100m over de gehele afstand. Dus niet je eenmalig sprint tempo ;), maar het tempo dat je verwacht de volledige afstand te kunnen volhouden.

Op basis hiervan worden de banen ingedeeld. Je zwemt met zwemmers die rond dezelfde inschrijftijd zitten. Op die manier krijg je de beste competitie in jouw baan. 

Ja, voor iedere serie is het mogelijk om in te zwemmen in het 50m wedstrijdbad. Meer over het programma lees je hier: https://zwemblog.com/triathlon-zwemseries/programma/ 

Nee, er wordt gestart vanuit het water. Er zijn maximaal 6 zwemmers per baan. Banen worden ingedeeld op basis van snelheid. Hierdoor lijkt het meer op een open water/ triatlon wedstrijd. Er wordt gezwommen in een 50m wedstrijdbad.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het zwemmen van het juiste aantal banen. Per baan is er een official die wel bijhoudt of je de juiste hoeveelheid zwemt.

Nee, je mag keren zoals je wilt. Dus of met een koprol of met aantikken en draaien. Wel is het belangrijk dat je ten alle tijden met twee voeten de muur raakt bij de afzet. Het missen van de muur kan leiden tot diskwalificatie. 

Ja, tijdens de wedstrijd worden sfeerfoto’s gemaakt. Er worden geen foto’s van alle individuele deelnemers gemaakt. Bij deelname ga je akkoord dat de sfeerfoto’s worden gebruikt voor marketing doeleinden. Deze zullen worden ingezet op social media en de website.

Dat is afhankelijk van de dan geldende maatregelen. We informeren hierover tijdig. 

Partners