Sportondersteuning, Supplementen Dailys Omega 3

Sportondersteuning, Supplementen Dailys Omega 3

Supplementen, na lang wikken en wegen heb ik besloten te starten met ondersteuning in supplement. De keuze is gevallen op Daily’s Omega 3. Als moeder van 3 kinderen is eten iedere dag weer een belangrijk onderwerp. Mam, wat eten we? Met daarna het standaard antwoord ‘lust ik niet’. Of, waarom geen friet vandaag?
Ik stoei dan ook altijd ontzettend met gezonde voeding. Onze dochters zijn nogal van de Hollandse pot, terwijl mijn man en ik liever wat gevarieerder en culinairder eten.  Om toch goed (of beter) voor mijn lichaam te zorgen heb ik besloten wat aan te vullen met supplementen. Los van mijn missie om mijn kinderen wel gewoon proberen alles te eten (ik geef me niet zomaar gewonnen).

Waar te beginnen met kiezen?

Door de zee zie je de vissen bijna niet meer, om het spreekwoordelijk te houden. Er zijn zo ontzettend veel supplementen op de markt dat het lastig is om als leek te bepalen waar je nu eens gaat beginnen. Ik besloot te beginnen met iets wat ik min of meer ‘ken’. Namelijk Omega 3. Waar ken ik het van? Nou van mijn paard natuurlijk ;). Toen mijn paard en ik nog volop in de wedstrijdsport actief waren kreeg hij Omega 3 als supplement. En hij deed het daar altijd heel goed op.
Nou als een paard het goed doet, dan zal ik als zwemmer het daar ook wel goed op doen, dat is de gedachte.

Omega 3, waar is het goed voor?

Omega 3 zou het dus worden. Waarom precies? In omega 3 zitten vetzuren die actief zijn in alle lichaamscellen en lichaamsweefsels. Ze helpen het lichaam optimaal te functioneren. We hebben deze vetzuren nodig voor een normale werking van ons hart, onze hersenen en ogen.
Met mijn startende sprint carrière merk ik dat ik steeds meer van mijn lichaam vraag. Dus dan is een supplement wat daarin wat ondersteunt wel prettig. Omega 3 ondersteunt ook bij sneller herstel en vermindering van spierpijn. Nou dat moet ik hebben ;).

Dailys Omega 3, waarom heb ik dit merk gekozen?   

Nu ik eindelijk een keuze heb gemaakt voor het type supplement waar ik mee ga beginnen. Is de volgende vraag, welk merk ga ik kiezen? Ik besluit voor ‘Dailys Omega 3′ te gaan. Eigenlijk om de simpele reden. De Omega 3 komt bij hen NIET uit vissen, maar uit algen. Het grootste nadeel van Omega 3 is dat het bij de meeste merken een visolie is. Het is gewonnen uit vissen. En het uitknijpen van vissen voor mijn supplement? Nee, liever niet.
Dailys heeft hierin een oplossing gevonden. Zij winnen de Omega 3 uit algen. Dailys Omega-3 slaat de vis dus over. Zij halen hoogwaardige en pure EPA en DHA rechtstreeks uit gekweekte algen. Ook de vissen halen hun vetzuren uit algen. Dus waarom niet gewoon de vis ‘overslaan’ en het ook direct uit algen halen?
Het geeft ook nog eens een schoner product, omdat er bij de standaard visolie veel gefilterd dient te worden. Er komen namelijk ook gifstoffen vrij en die willen we natuurlijk niet. Met de Omega 3 van Dailys is dit niet aan de hand, waardoor je ook nog een schoner product krijgt. Ofwel, plantaardig, vers, puur en rijk aan DHA en EPA. Wel zo fijn voor de vissen. En ook voor mij dus. Stiekem hoop ik natuurlijk ook dat ik hiermee meer als een vis door het water ga.  Bij voorkeur een snelle vis ;).

De voordelen van Dailys Omega 3 op een rijtje

 • Per dosering in een keer ruimschoots de dagelijks aanbevolen hoeveelheid Omega-3 vetzuren. ( De Gezondheidsraad adviseert volwassenen om per dag 200 milligram omega 3-vetzuren binnen te krijgen.)
 • DHA voor het ondersteunen van een goede brein functionaliteit en onderhoud voor visueel functioneren.
 • EPA, samen ingenomen met DHA draagt dit bij aan een normaal hart functioneren.
 • Ongefilterd dus meest zuivere vorm van Omega-3 direct geoogst uit de bron ( De plantaardige alg dus)
 • Makkelijk in te nemen Omega 3 capsules .
 • Een duurzame keuze!

Wil je ook starten met Omega 3? Kies dan zeker ook voor een diervriendelijk alternatief.

Ontvang gratis inspiratie

Kun je wel wat zweminspiratie gebruiken? Schrijf je in en ontvang GRATIS ‘zwemspiratie’.

2 reacties

 1. Hey Mellis!
  Super leuke blog. Ik ben ook al een tijdje bezig met zwemmen en ik heb het gevoel dat ik een beetje een plateau bereikt heb. Ik zou graag beginnen met een Omega-3 supplement en ben daardoor op jouw blog beland! Neem jij nog steeds jouw supplement? Ik ben aan het denken om deze van Flinndal te nemen, maar ik zou graag jouw raad hebben als medezwemmer!
  Ik kijk uit naar je antwoord,
  Annelies

  1. Hee, ondertussen slik ik het niet meer ;). Het is zo’n raar jaar met continu starten en weer stoppen dat ik met al mijn supplementen ben gestopt in het voorjaar. Voorheen slikte ik dit en gewoon sportvitamine. Het enige wat ik nu nog weleens gebruik is magnesium na een zware training op de sportschool. Verder niets meer. Mijn progressie in zwemmen komt toch het meest uit techniektrainingen met een trainer. Vanuit daar met de zwemschema’s gericht verder werken. Maar Omega is zeker een goed supplement.
   Succes!
   Groetjes, Melissa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *