Meesters van de halm – Review sportpakket

Meesters van de halm – Review sportpakket

Al sinds jaar en dag eet ik hetzelfde ontbijt. Magere kwark met rozijnen. Het is makkelijk en vult goed. Eigenlijk de twee factoren die ik als moeder van 3 kleine kinderen belangrijk vind. Vooral snel is echt een voorwaarde. Niet teveel maken en niet teveel gedoe. Vooral ‘s morgens niet. Maar saai is het wel ;). Dus testte ik het sportpakket van ‘Meesters van de Halm’. Een Nederlandse graanpletterij sinds 1977. Ze zijn specialist in biologische granen. Een extra toevoeging aan mijn kwark, nog steeds makkelijk en snel, maar gewoon net even anders.
De inhoud van mijn pakket is als volgt:

  • Granola (eiwitrijk)
  • Muesli – power sport (energie muesli)
  • Muesli – After sport (herstel muesli)
  • Oven gebakken noten en zaden
  • Havermuesli
  • Porridge met haverzemelen (kaneel & blauwe bes)

De meeste interesse heb ik in de Muesli’s, zowel de power sport als de after sport. Maar eigenlijk kan alles door mijn geliefde kwark ;).
Het volledige pakket is biologisch.

Meesters van de Halm – Granola

Allereerst de Granola. Deze valt in grote lijnen in dezelfde ontbijtfamilie als de muesli’s. Het is een combinatie van noten en zaden. Groot verschil is dat het geroosterd wordt in de oven. De Granoloa die ik test is eiwitrijk. 100 gram bestaat uit 451 calorieën, waarvan 11% eiwitten en 16% vetten (geen koolhydraten en toegevoegde suikers).
Als je het zakje open doet, vind ik het eigenlijk zonder de kwark al super lekker. Eigenlijk zo lekker dat ik terwijl ik deze blog schrijf ik al wat eetlepels opeet….. sssttt..
Combineer het met wat vers fruit en kwark en je hebt een heerlijk proteïne ontbijtje.

Meesters van de Halm – Muesli Sport en After sport

De sport muesli bevat 332 calorieën per 100 gram. En bestaat hoofdzakelijk uit koolhydraten. Ideaal voor duursporters die veel lange trainingen afwerken en koolhydraten nodig hebben. Leuk detail, samengesteld met team Sunweb, de wielerploeg. De muesli is lekker en bestaat uit zaden. En… voor mij niet onbelangrijk, het kan dus ook prima door mijn kwark.
De after sport is net iets anders samengesteld. Iets meer calorie, 416 op 100gram en dan meer eiwitten (21,5 gram) plus nog steeds veel koolhydraten (37,8 gram). Gericht op herstel voor spieren na het sporten en energie terug op peil te brengen.

Meesters van de Halm – Oven gebakken noten en zaden

Als je van noten en zaden houdt dan is deze zak een absolute must. Bij het openen komt de heerlijke geur je al tegemoet. Deze is dus ook echt mijn favoriet en al lang en breed op voordat ik überhaupt aan de blog startte. Binnen 2 dagen was de zak leeg. Ik combineerde het met de muesli om er net wat meer ‘bite’ aan te geven en meer smaak.
Ik at het zelfs gewoon als ‘snack’ in een klein bakje tussendoor.
Het product bevat geen granen. Echt enkel noten en zaden. Daarentegen wel ook de meeste calorieen (daarom is het waarschijnlijk ook zo lekker), 50g vet en 7,5g suiker per 100gram.

Meesters van de Halm – Havermuesli

Voor mij staat de term haver sowieso synoniem aan meer energie. Als paardenmeisje weet ik niet beter dat als de paarden meer energie nodig hebben, we ze haver voerden. Dat deed mijn opa al en dat wordt nog steeds zo gedaan. Dit product roept bij mij ook hetzelfde gevoel op. Het product heeft 395 calorieën per 100 gram en bestaat hoofdzakelijk uit koolhydraten (57,9 gram per 100 gram). Ofwel ook wederom gericht op het krijgen van meer energie.

Meesters van de Halm – Porridge met haverzemelen

Tot slot, de laatste in de rij. Als je van havermoutpap houdt, is dit je product. In de smaak kaneel en blauwe bes of 1 van de vele andere smaken op de website. Het product bevat per 100gram 385 calorieen en is hoofdzakelijk gericht op koolhydraten (57,1gram). Het heeft (voor mij) maar 1 nadeel en dat is dat je het moet laten indikken. Je voegt 50gram Porridge toe aan 200ml water of melk (en eventuele andere toevoegingen) en laat het 4 a 5 minuten indikken op het vuur. In de ochtend vind ik dat persoonlijk met alles wat er moet gebeuren teveel moeite, dus zal ik het om die reden niet gebruiken. Maar dat is uiteraard een persoonlijke afweging.

Conclusie

Alles is kwark proof, op de haverzemelen na. De porringen gebruik ik zelf niet. Dus daarin heb ik geen ervaring. Maar de muesli’s en vooral de noten en zaden mixen plus de Granola zijn echt heerlijk. Het totale sportpakket van Meesters van de Halm is hoofdzakelijk gericht op het toevoegen van koolhydraten, ofwel meer energie. Dit maakt de serie uitermate geschikt voor de duursporters die veel uren maken in de week, zoals hardlopers, fietsers en triatleten.

Ontvang gratis inspiratie

Kun je wel wat zweminspiratie gebruiken? Schrijf je in en ontvang GRATIS ‘zwemspiratie’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *