Review: IDs Me SOS Armband

Review: IDs Me SOS Armband

Of je nu zwemt in een zwembad (of openwater), hardloopt of regelmatig op de racefiets zit. Of eigenlijk iedere andere willekeurige buitensport solo beoefend. Omstanders hebben geen idee wie je bent. Geen probleem natuurlijk in de meeste gevallen. Maar wat als er iets gebeurt? En je telefoon is niet bij de hand en je bent zelf niet in de mogelijkheid tot praten? Een SOS armband kan hierin uitkomst bieden. Zo weten omstanders je naam, belangrijke noodgegevens en wie ze kunnen bellen.

Eigenlijk een must have voor iedereen met een medische aandoening.

Maar ook al heb je geen medische aandoening komt een SOS armband goed van pas. Zelf heb ik er sinds een tijdje ook 1. Ik draag hem dag en nacht, omdat het ook gewoon een leuk bandje is om mijn pols in combinatie met wat andere armbandjes. Ondanks dat ik vaak in dezelfde zwembaden zwem, weten de badjuffen toch niet mijn naam. Laat staan wie ze kunnen bellen. In openwater is mijn telefoon zelfs niet eens in de buurt en vind ik het toch wel een prettige gedachte dat omstanders weten wie ik ben. Zelf heb ik de Ids Me SOS armband.
Nu weet ik ook wel dat de kans dat er iets gebeurt klein is. Dus wilde ik het polsbandje ook anders inzetten. Als inspiratie en motivatie tijdens het sporten. Zodat ik graag naar het bandje kijk.

Voor en nadelen SOS armband:

Voordelen

  • Herkenbaar voor hulpverleners, ze weten je naam en wie te bellen in noodgevallen.
  • Must have voor mensen met medische aandoening. Dit kun je op het plaatje laten graveren. Zodat je de juiste hulp kunt krijgen.
  • Ideaal om te dragen bij sporten waar je telefoon niet altijd kan dienen als medisch ID, zoals met zwemmen ;).
  • Ruimte voor het graveren van 5 regels.
  • Bandje als sportmotivatie, doordat het persoonlijk is in te vullen wat je wilt graveren.
  • Wordt standaard geleverd met bandjes in 5 verschillende formaten. Past dus altijd.
  • Je kunt ook enkel het plaatje laten graveren, zo kun je de bandjes voor meerdere personen gebruiken en toch ieder een uniek plaatje hebben.

Nadelen

  • Niet iedereen vindt het prettig om een polsbandje / armband te dragen.
  • Als je het niet dag en nacht draagt, moet je voor het sporten er aan denken het om te doen (tip, bewaar het bij je sporthorloge).
  • De functies worden deels ook opgevangen door je telefoon en/of sporthorloge. Zo staat mijn naam prominent in beeld op het sporthorloge. Andere SOS gegevens kent het horloge nog niet, maar mijn telefoon wel. Deze heb ik eigenlijk altijd bij (behalve met zwemmen).

Gravering

Je hebt bij de IDs me verschillende type SOS armbanden. Zelf heb ik de mini, omdat ik vrij dunne polsen heb. Hierdoor heb ik vijf regels om te laten graveren. Maar er is ook nog een maxi, die zes regels ruimte geeft om te graveren (a 25 tekens per regel). Gezien ik geen medische aandoening heb, heb ik ervoor gekozen om los van mijn naam en twee telefoonnummers., de initialen van mijn kinderen en een korte quote te laten graveren. Zo is het niet enkel een medisch bandje, maar vooral iets persoonlijks. Wat ik graag draag en waar ik naar kan kijken als ik er even geen zin meer in heb en het als inspirerend kan zien.
Tip: Doordat het bandje geleverd wordt met vijf verschillende maten bandjes zou je er ook voor kunnen kiezen om een algemeen plaatje te graveren. Met daarop verschillende telefoonnummers. Een kindje vanaf 3 jaar kan bijvoorbeeld prima al het kleinste bandje om en mijn man het grooste bandje. Zo kun je afwisselen met de persoon die het eventueel nodig heeft. Maar er zijn ook eventueel speciale kinderbandjes in assortiment. 

Wil je ook een SOS armband, je bestelt hem onder andere hier: IDs me SOS sportarmband 

Ontvang gratis inspiratie

Kun je wel wat zweminspiratie gebruiken? Schrijf je in en ontvang GRATIS ‘zwemspiratie’.

Vind je dit artikel leuk en wil je ons op een makkelijke manier steunen?
In sommige artikelen maken we gebruik van affiliate links.

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie.
Dat kost jou niets, maar zorgt er wel voor dat wij content kunnen blijven maken
en de website kunnen onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien op deze pagina?
Hopelijk meld je het ons: Melissa@zwemblog.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zweminspiratie nodig?

Kun je wel wat zweminspiratie gebruiken? Schrijf je in en ontvang GRATIS ‘zwemspiratie’.