Soms is het beter om jezelf gewoon niet te serieus te nemen en er maar gewoon om te lachen. Beetje zelfspot is wel nodig. Enjoy the ride, zeggen ze toch? 

 

Vroeger was ik vooral een ‘fanatieke niet zo intensieve sporter’. Ofwel paardenmeisje. Ik heb vooral heeeel veel uren op en rondom een paard doorgebracht. Voor alle andere paardenmeisjes, paardrijden is zeker wel een sport! Maar diezelfde paardenmeisjes weten ook dat de buitenwereld daar vaak wat aan twijfelt. 

 

Hoe dan ook, een echte conditie heb ik nooit gehad. Hardlopen kon ik niet volhouden, in een sportschool kwam ik nooit en in een zwembad kende ze me al zeker niet. 

 

Heel veel ingrediënten dus om vooral veel te lachen om je eigen stommiteiten die je dan begaat in een volledig nieuw avontuur.

 

Ik ben de beroerdste niet, dus laat ik er eens wat delen: 

 

Krachttraining

 

Het grootste voordeel van zwemmen is misschien wel dat je er een goed afgetraind lichaam van krijgt. Ondanks mijn tweelingzwangerschap kwam al na een paar maanden fanatiek trainen de eerste lijntjes van een sixpack. Super super super trots was ik! Dat had ik nog nooit gehad en zeker niet gedacht na het krijgen van drie kinderen en het passeren van de dertig.

 

Tijdens krachttraining twee valt het me allemaal maar zwaar en zeg ik tegen mijn trainer. Joh, hoe kan dat nou? Ik heb bijna een sixpack en kom nog die oefeningen niet door. Hij lacht en zegt: “je weet dat dit niets met kracht te maken heeft he? Maar je gewoon weinig vet hebt.” Euhh. Juist. Uiteraard wist ik dat (niet). 

 

Daggg trots gevoel op mijn sixpack! We trainen nog maar even door….

 

Triatlontraining – Val racefiets

 

Of die keer dat ik voor het eerst koppeltraining ging doen voor de triatlon training. Fietsen en daarna een stukje hardlopen. Buiten bij onze garage had ik een hoekje gemaakt met al mijn spulletjes. Vol enthousiasme was ik er klaar voor en ging ik alvast op mijn fiets zitten. Ik hield me nog vast aan de muur. Klik, eerste voet in de pedalen vast. Even zoeken en klik, ook voet twee vast. Vastgeklikt en al zit ik er klaar voor. Alleen nog even omdraaien en ik kan vertrekken.

 

Je voelt hem natuurlijk al aankomen. Hoe simpel kan het zijn? Helaas draaide ik de bocht te kort en dacht ik dat snel op te lossen door mijn linkervoet op de grond te zetten. Oh nee, die zat al vast! Nog voordat ik het echt doorhad lag ik al op de grond. Een absolute beginnersfout.

 

Terwijl ik mijn schaafwonden bekijk, raap ik mijn ego van de vloer. Gelukkig lag ik achter de garage, niemand die het zag. En ja, ik stap alsnog op, fiets mijn ronde en ga daarna nog hardlopen.

 

Als ik met mijn bebloed been naderhand binnen stap is de eerste reactie van mijn man:

 

“Oh nee! is de fiets kapot?”

 

Bedankt…..
(en nee hij was niet kapot, ik had het stuur vakkundig opgevangen in mijn buik).

 

Privéles zwemmen

 

Of tijdens mijn eerste privéles zwemmen en ik vooral heel veel ruzie had met mijn zwembril en snorkel. Eerst je snorkel op doen en dan je bril op gaat niet, trust me. Andersom overigens ook niet, je bril proberen af te zetten met je snorkel op. Ook voor je geprobeerd.

 

Of alle keren dat het me überhaupt niet eens lukt om het zwembad uit te komen zonder de trap te gebruiken. Die randjes zijn nog verrekte hoog (en ik had dus duidelijk krachttraining nodig).

 

Mijn eerste keer duiken oefenen met trainer was ook memorabel (zonder trainer overigens ook, mijn startblok fobie lees je hier). De eerste stap was van de rand af duiken (voorover laten vallen is een beter woord). Om ondertussen de opmerkingen van mijn zwemtrainer te incasseren “dat ik een moeder met 3 kinderen nog mag leren duiken”. Vervolgens aan zijn handje te moeten vast houden omdat ik niet durfde. En tot slot, om het nog erger te maken, viel ik later ook nog van het randje af omdat ik mijn evenwicht niet goed bewaarde.

 

“En dat rijdt nog wel paard”

 

Hoorde ik nog net toen ik weer boven kwam. 

 

Gelukkig laat ik me niet kennen en zwem ik nog steeds ;)

 

Ontvang gratis inspiratie

Kun je wel wat zweminspiratie gebruiken? Schrijf je in en ontvang GRATIS ‘zwemspiratie’.

 

* verplicht veldSOCIAL MEDIA