Nou hoofdpijndossier deel 4, keerpunten. Na deel 1 voor de koprol, deel 2 voor het keerpunt, deel 3 waarin ik er nog steeds niet van bakte. Dan nu E-I-N-D-E-L-I-J-K deel 4! En zoals ik in deel drie al beloofde. Zou deel 4 er alleen maar komen als het een positief verhaal zou worden.

Dus. Ik kan het!!!!!!!!

Eindelijk kan ik fatsoenlijk aan komen zwemmen, een koprol keerpunt maken en (meestal) weer fatsoenlijk verder zwemmen. Zonder lucht te happen, water in mijn neus te krijgen, scheef, te diep te gaan en te weinig lucht te hebben. En eindelijk heb ik mijn evenwichtsorgaan ook voldoende getraind om er ook niet meer te snel kotsmisselijk van te worden. Misselijk word ik soms nog wel, maar het moment verlegt zich steeds meer.

Het was absoluut een hele strijd, maar wederom hard werken wordt beloond. Tot mijn eerste triatlon zat alle focus op het technisch goed zwemmen. Af en toe pakte ik wel een keerpunt mee, maar te minimaal om echt ritme op te bouwen. Daarbij maakte het me vaak misselijk wat ook niet helpt in de motivatie.

Ik had met mezelf een afspraak gemaakt. Tot de triatlon mag je aankloten met het keerpunt, na de triatlon wordt dit het eerste ding wat je niet meer in de training mag verwaarlozen. Dus hop, per 100m op zijn minst 1 keerpunt door middel van een koprol.

Geen gezeik.

Enige uitzondering, mijn snorkel. Als ik daarmee zwem mag ik hem overslaan ;). Alles kent zijn grenzen he.

Eerste personal training les na de triatlon. Keerpunten oefenen. Wat een feest was dat. Als je alleen geen koprol kunt maken kun je nog net doen of niemand het ziet. Maar met personal training kom je er niet zo mooi vanaf. Zeker niet als je zwemtrainer dan ook nog de meest creatieve oefeningen bedenkt om het te verbeteren. Met een beetje pech krijg je nog een feedback video ook.

Maar goed, in stroomlijn afzetten van de vloer, 2 keer springen en dan bovenwater proberen een koprol te draaien. 100 x op de muur afzwemmen en dan toch niet draaien. Met je ene arm wel kunnen draaien en met de andere arm alleen maar scheef gaan. Wel draaien maar daarna met de afzet alleen maar dieper gaan. Of zo scheef dat ik de muur niet meer kan raken. Ik heb echt alles voorbij zien komen. En mijn triatlon was in juni en pas in november, net voor mijn eerste wedstrijd had ik het enigszins onder controle (iets met druk ;) ). We hebben er niet te tellen hoeveel trainingen over gedaan. De vereniging leende wekenlang 2 pull buoys uit.

IK KAN EEN KEERPUNT!

En dan blijkt maar weer, de aanhouder wint altijd. Het zwemmen heeft me al veel uitdagingen bezorgd. Maar het keerpunt staat absoluut, zonder twijfel, met stip bovenaan. Wat een bloed zweet en tranen heeft me dat gekost (of vooral heel veel misselijkheid). Ik ben er overigens nog steeds niet. Want ik vertel wel trots dat ik een keerpunt kan maken. Echt helemaal lekkere routine is het nog steeds niet en technisch gezien valt er nog een hoop te verbeteren. Dus ik heb nog wat meer training te gaan. Maar goed op wedstrijd maak ik er 1 en ik oefen het nog steeds braaf.

Dus ik reken het goed om mijn laatste keerpunten blog hiermee af te sluiten. Yeah me!

Korting Zwemspullen Arena Waterinstinct

Ontvang gratis inspiratie

Kun je wel wat zweminspiratie gebruiken? Schrijf je in en ontvang GRATIS ‘zwemspiratie’.