Toen ik deel 1 en deel 2 over mijn keerpunt avonturen schreef had ik niet gedacht nog een deel drie te gaan schrijven. Helaas is niets minder waar. Dus zie hier, deel 3! 
Dat keren (of het nu met of zonder koprol is) blijft een enorm aandachtspunt. 

 

Als mijn zwemtrainer aan iets een hekel heeft is het wel aan de kant hangen. Ofwel niet snel genoeg keren. Het is bij mij zo dramatisch dat hij regelmatig zijn stopwatch maar even uit zet als ik keer omdat het anders teveel mijn zwemtijden vertroebeld. 

 

Iedere training hebben we het wel over mijn keerpunt (of het gebrek daaraan). 

 

Als ik iets lekker vind is het wel dat ene ieniemienie momentje van rust bij het keren. Gewoon heel even fatsoenlijk adem halen. Heel even je hoofd boven water. Gewoon je weet wel, even een fractie snel opladen voordat je weer verder gaat. 

 

Nu tref ik het en dat is dat bijna alle zwembaden hierover hebben nagedacht. Namelijk het randje! Het lijkt mij dat het hiervoor bedoeld is, dus waarom niet gebruiken? Plus als moeder ben ik nu eenmaal gewend om net wat meer verantwoordelijkheid te dragen. 

 

Dus terwijl ik rustig keer kan ik ook even de andere zwemmers in de gaten houden. Dat langzaam keren doe ik dus niet alleen voor mezelf. Nee, dit is ‘maatschappelijk verantwoord zwemmen’. Onthoud die term!

 

Dus in plaats van commentaar zou mijn trainer me beter kunnen prijzen. Er zou maar net iemand verdrinken en niemand let op. Dan is het toch fijn dat er nog 1 iemand is die even de moeite neemt om tijdens het keren de boel in de gaten te houden. 

 

Nee, dit zijn uiteraard de excuses.

 

De praktijk is dat ik er gewoon niets van bak. Met een koprol word ik nog steeds na 4 keer ontzettend misselijk. Dusdanig dat ik bijna niet meer verder kan zwemmen. Ik heb het al aan talloze zwemmers gevraagd, maar niemand lijkt het te weten of te kunnen verbeteren. Het lijkt toch iets met mijn evenwichtsorgaan te zijn. Nu lijkt dat orgaan trainbaar te zijn, dus er is nog hoop maar het kost me heel veel energie.

 

Keren zonder koprol is net zo’n groot aandachtspunt. Daarvoor heb ik geen excuus, gewoon meer oefenen! 

 

En nu schrijf ik pas een deel 4 als dat keerpunt eens een succes gaat worden! Tot die tijd hoor je me er niet meer over. 

 

Nee echt niet! 

Korting Zwemspullen Arena Waterinstinct

Ontvang gratis inspiratie

Kun je wel wat zweminspiratie gebruiken? Schrijf je in en ontvang GRATIS ‘zwemspiratie’.