Deel 1 van mijn keerpunt avontuur gemist? Je leest het via deze link terug.

 

Oké, dat keren viel dus even tegen. Het laatste wat ik wil is dat mijn zwemtrainer het water in moet om mij te helpen draaien. Gelukkig heb ik een vriendin die zweminstructrice is. Ik app haar of ze tijd heeft. Ze appt een hele lijst met tips terug, maar ook dat ze pas volgende week met me kan zwemmen. 

 

Terwijl ik die avond ga paardrijden vertel ik het tegen een andere vriendin. Oh zegt ze! Een koprol! Das toch makkelijk! Nee, ik hou niet van zwemmen, maar een koprol in het water is het enige wat ik echt goed kan, zelfs achteruit of 10 achter elkaar. Ik wil je morgen wel helpen zegt ze. En zo gingen we samen een dag later zwemmen. 

 

Ze helpt me twee keer met de draai te maken en net het zetje te geven dat ik nodig heb. Daarna kan ik het zelf. Vol trots lukt het me zelfs al zwemmend. De muur raak ik nog niet en ik word er kotsmisselijk van. Maar dat maakt me ineens niets meer uit. Dolgelukkig ben ik met mijn koprol.

 

EINDELIJK!

 

Opvolgend probeer ik het iedere training mee te pakken. Maar met wisselend succes. Scheef, niet draaiend, proestend toch water inslikken, of volledig gedesoriënteerd. Over de misselijkheid die ik er aan overhoud nog maar niet te spreken. 

 

Uiteindelijk denk ik er zoveel over na dat ik het een week later weer niet meer kan. Dit keer regel ik thuis oppas en ‘verleid’ ik mijn man om mee te gaan zwemmen. Leuk, kunnen we eens samen zwemmen! Maar eigenlijk moet hij gewoon mee om me weer te helpen draaien. Na weer een paar keer met hulp te oefenen zijn we weer op weg. De lokale badjuf geeft me nog wat tips en stapje voor stapje krijg ik de draai steeds beter te pakken.

 

Het blijft aanpoten. Ook als de koprol er eenmaal goed inzit ga ik regelmatig na de afzet te diep, of juist helemaal niet. Of ik heb te weinig adem en hou het niet vol (gevolg luid proestend boven komen). 

 

Het enige wat me zelden overkomt is dat ik de muur mis. Afstand inschatten kan ik op de weg totaal niet, maar in het zwemmen dan weer redelijk.  Dat is weer een meevaller.

 

Dat keerpunt blijft keer op een keer ;) een uitdaging. 

 

We oefenen voorlopig nog maar even verder.

(en ga door naar keerpunten deel 3…..)

Korting Zwemspullen Arena Waterinstinct

Ontvang gratis inspiratie

Kun je wel wat zweminspiratie gebruiken? Schrijf je in en ontvang GRATIS ‘zwemspiratie’.